maandag 15 juli 2024
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
BNN ZOEKT KANDIDATEN VOOR `OVER MIJN LIJK`
Geplaatst: 22-10-2009

BNN is bezig met de derde reeks v an 'Over mijn lijk' en is nog op zoek naar deelnemers. Dit keer zal Yvon Jaspers de ongeneeslijk zieke jongeren volgen. Jaspers: "Ik
ben vanaf de allereerste uitzending in 2006 gegrepen door dit programma."


In 2005 en 2007 keek presentator Patrick Lodiers van BNN een jaar lang mee in het leven van tien ongeneeslijk zieke
jongeren. Jongeren die ondanks dat zij wisten dat ze niet lang meer te leven hadden, een enorme levenslust uitstraalden. Patrick Lodiers besloot na twee series het stokje over te dragen aan Yvon Jaspers. Jaspers: "Ik ben vanaf de allereerste uitzending in 2006 gegrepen door dit programma. Als een uitzending afgelopen was kon ik het niet laten om Patrick te bellen en te vragen hoe het nu met de mensen ging. Het liet me als kijker al niet los. Zo eerlijk, zo open, zo ontroerend. Maar tegelijk ook vrolijk, confronterend en heel vaak grappig. Ik ben heel vereerd dat ik het stokje van Patrick over mag nemen. Als mensen mij vroegen wat ik nog ooit wilde maken, was 'Over Mijn Lijk' het."

Onder jongeren wordt weinig over de dood gesproken. Waarom zou je ook, je hebt toch nog een heel leven voor je? Dit is precies wat de jongeren die in de serie gevolgd werden ook allemaal ooit dachten. ‘Over Mijn Lijk’ probeert het laatste taboe wat er nog is onder jongeren weg te nemen: op een normale, open en directe manier praten over het leven en de dood.

Voor de tien jongeren die hebben meegedaan was het programma een manier om de kijker ervan bewust te maken vooral te genieten van het leven. En dat is ze gelukt. Uit de vele reacties die naar aanleiding van het programma binnenkwamen, bleek dat veel kijkers geraakt waren door de jongeren.

Voor de nieuwe serie met Yvon Jaspers is BNN opnieuw op zoek naar vijf ongeneeslijk zieke jongeren, ongeveer in de leeftijd van 15 tot 35 jaar. Heb je interesse dan kun je dit laten weten via mail of telefoon (zie onderstaande gegevens). De redactie van ‘Over Mijn Lijk’ neeemt dan contact met je op en in een telefonisch gesprek of via email wordt meer informatie gegeven over het programma en kunnen vragen beantwoord worden.

Als iedereen enthousiast is wordt een gesprek bij jou thuis gepland, om nog verder uitgebreid over het programma te praten. Na deze gesprekken kijkt BNN samen met jou of het iets voor je is en of Yvon Jaspers je voor de serie gaat volgen.

In totaal zul je ongeveer een jaar gevolgd worden en zal er gemiddeld 1x per maand langsgekomen worden door de filmploeg. Soms is dit iets meer, soms ook weer minder.

Heb je interesse? Mail dan naar overmijnlijk@skyhightv.nl of bel 035 750 82 32 (direct nummer v/d redactie).
Voor meer informatie kun je ook kijken op de weblogs van de jongeren via weblogs.bnn.nl/overmijnlijk.

Terug...