donderdag 27 januari 2022
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
DOE DE DONORWIJZER EN TWIJFEL NOG MEER
Op donorwijzer.nl kun je een kennisquiz en een donorquiz doen. Doel: kom er achter of je wel of niet geschikt bent als donor.

Lees verder...

STEEDS MEER CAFé'S OP BEGRAAFPLAATSEN
Op eerste paasdag opent Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg te Rijswijk de deuren van haar Grand Café. En volgt daarmee o.a. de begraafplaatsen Westgaarde en De Nieuwe Ooster in Amsterdam, Selwerderhof in Groningen en Westerveld in Driehuis.

Lees verder...

ALS DE DOOD VOOR HET LEVEN

Onlangs verscheen een nieuw boek van Mariëlle van Heteren-Verkerk, oud-columniste van dood.nl: Als de dood voor het leven. In dit boek gunt zij de lezer niet alleen een blik in haar persoonlijke leven, maar ook een kijkje achter de deuren van het mortuarium.

Lees verder...

LENTEWANDELING

Als het weer meewerkt, kan het een aangename wandeling worden op begraafplaats De Nieuwe Ooster aanstaande zondag. De Amsterdamse begraafplaats organiseert een lentewandeling in het meer dan honderd jaar oude gedenkpark.

Lees verder...

BELGEN JAGEN OP DOODSPRENTJES
In België zijn steeds meer verzamelaars actief die zoveel mogelijk doodsprentjes, in Nederland ook wel bidprentjes genoemd, bij elkaar willen sparen.

Lees verder...


KATTENHAARDKLEEDJE

Babs, die iets wilde overhouden van poes Roos, maar niet houdt van opgezette katten die ooit levend en wel bij haar thuis hebben rondgelopen, bedacht de best aaibare oplossing: een kattenhaardkleedje.

Lees verder...
ROZE UITVAART.NL VAART MEE TIJDENS CANAL PARADE

Ook homo’s en lesbo’s gaan dood. Heel gewone mensen, net zo gewoon als hetero's, met een verschil. Hun verhouding tot hun familie is vaak anders dan bij hetero's. Niet zelden zijn vrienden en vriendinnen voor deze categorie veel belangrijker. Dat is ook van belang bij het afscheid: wie staat het dichtst bij, en wie verder af, en wie heeft nooit geweten dat de overledene zijn/haar leven heeft geleefd met een vriend of een vriendin.

Lees verder...
RUZIE OM AS
'Een vrouw uit Amstelveen heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem in een kort geding de urn met as van haar overleden vriend opgeëist', meldt nu.nl.

Lees verder...
VERLEGEN MAN STERFT VAKER AAN HARTAANVAL EN BEROERTE
Het extra ririsco om aan een hartaanval of beroerte te sterven loopt voor verlegen mannen zelfs op tot 50%! Dat blijkt uit onderzoek dat ruim 30 jaar duurde. De bewijzen lijken keihard.

Lees verder...
BIJZONDERE RECLAME VOOR THANATOPRAXIE
Na een kleine drie uur had het wonder zich voltrokken. Daar lag de Leonoor van drie jaar daarvoor, van vóór ze ziek werd. De kanker en het lijden waren geweken. George van Houts vertelt in de Vrij Nederland van deze week enthousiast over de thanatopraxie die zijn vrouw, de actrice Leonoor Pauw, onderging na haar dood.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet