woensdag 20 oktober 2021
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
1/3 VAN DE NOORDERLINGEN NOG NOOIT OVER UITVAART GESPROKEN
Uit een onderzoek in de drie noordelijk provincies over het thema uitvaart blijkt dat een derde van de ondervraagden nog nooit met iemand heeft gesproken over zijn of haar eigen uitvaart.

Lees verder...

RECHTOP IN DE STOEL
Wie heeft er niet afgelopen november met verbazing gekeken naar de uitvaart van Julius Yeshu Çiçek, de Syrisch-Orthodoxe bisschop van Midden-Europa, die zijn thuisbasis in het Twentse Glane had. Want hoe bleef de bisschop rechtop in zijn stoel zitten?

Lees verder...

MISTER MOTLEY OVER DE DOOD

Mooi en intrigerend: het decembernummer van Mister Motley. Het gaat over de dood en heet 'rondom de dood'.

Lees verder...

EERSTE BRABANTSE NATUURBEGRAAFPLAATS OP MONUMENTAAL LANDGOED

Op Landgoed Baest, dat in 1997 werd uitgeroepen tot het mooiste landgoed van Noord-Brabant, kan vanaf nu een laatste rustplaats worden gevonden op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest.

Lees verder...

OPEN DAG MOSCOWA + DIEREN

Begraafplaats & Crematorium Moscowa organiseert op zondag 29 mei een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen.

Lees verder...


ADA WILLE, LANDSCHAPSARCHITECT
Kruipen in de huid van nabestaanden

Iedere week stellen we 7 vragen aan iemand uit de uitvaartbranche. Ditmaal aan Ada Wille, als landschapsarchitect gespecialiseerd in begraafplaatsen, urnentuinen en crematoriaterreinen. Een voordeel van haar beroep: "Ik heb weinig inspraakavonden." Moeilijk is het ontwerpen van kinderhofjes. "Dan heb ik voortdurend een dubbel gevoel: je probeert iets moois te maken voor kinderen maar hoopt tegelijkertijd dat er geen kind in begraven wordt."

Lees verder...
MARIJKE HELWEGEN EN HAAR UITVAARTDUIVEN

Marijke Helwegen, 'Vredesduivenkoningin van Nederland', trekt het land door met haar witte en zwarte 'uitvaartduiven'. De witte of zwarte duiven van Marijke kunnen het verlies bij een uitvaart iets dragelijker maken.

Lees verder...
GEZOCHT: TERMINAAL ZIEKE PATIëNT
Patholoog Gunther von Hagens, die al jaren volle tentoonstellingszalen trekt met zijn plastinaten (geplastineerde stoffelijke overschotten), laat weer eens van zich horen. Woensdag 20 november heeft hij in Londen, waar zijn tentoonstelling Körperwelten nu te zien is, een openbare lijkschouwing gehouden. Zo’n driehonderd mensen konden, na betaling van 12 pond, getuige zijn van de autopsie van een 33-jarige Duitse vrouw.

Lees verder...
HET BETERE JATWERK
Het was al eerder gesignaleerd, onder andere door de VPRO-gids, Six Feet Under lijkt in meerdere opzichten sterk op de door de VPRO in 1998 uitgezonden serie Begraven. Tom de Ket, een van de schrijvers en hoofdrolspelers van ‘Begraven’ is het daar helemaal mee eens.

Lees verder...
KABBALA-GRAVEN IN UITVAARTMUSEUM

Vanaf 26 juni exposeert Pauline Prior haar foto’s die ze heeft genomen op de begraafplaats in de Israëlische stad Safed in Uitvaartmuseum Tot Zover. Op deze begraafplaats liggen vele vooraanstaande kabbalisten begraven.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet