zondag 2 april 2023
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
DE SLUITSCHROEFHOUDER, EEN GAT IN DE MARKT?

De site uitvaartbranche.nl - helaas alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche - levert zo af en toe leuke weetjes op. Want had u ooit van een sluitschroefhouder gehoord?

Lees verder...

ARIE VAN KOOTEN, MANAGER BEGRAAFPLAATSEN EN CREMATORIUM ESSENHOF TE DORDRECHT
De groene akker, de vogels...

Iedere week stellen we dezelfde 7 vragen aan iemand uit de uitvaartbranche. Ditmaal aan Arie van Kooten, die elke ochtend blij over 'zijn' Dordtse begraafplaats loopt.
Lees verder...

POSITIEF ZIJN EN VECHTEN HELPEN NIET
Wie 'de wetenschap' een beetje bijhoudt, staat versteld van wat er allemaal onderzocht wordt. En hoe die wetenschappelijke onderzoeken elkaar vaak tegenspreken. Blijkt uit het ene onderzoek dat angst voor nieuwe dingen voor ratten (en misschien ook voor mensen) levensverkortend werkt, vertelt een ander onderzoek dat angst, pessimisme en en te weinig vechtlust geen enkel verschil maakt voor kankerpatiƫnten.

Lees verder...

LICHTGEVENDE GRAFSTEEN

Naast de lichtgevende urn is er ook een lichtgevende steen. Het werkt op zonne-energie en verlicht met behulp van ledlampjes.

Lees verder...

UITVAARTMUSEA OVER DE GRENZEN 4

Het wachten is op de opening van het Nederlands Uitvaartmuseum. Ondertussen kijkt dood.nl naar de diverse uitvaartmusea in het buitenland. Amerika heeft er twee.

Lees verder...


YARDEN GAAT OP SJIEK EN MET STIJL

Vanaf 3 januari 2011 zullen alle uitvaartmedewerkers van de begraafplaatsen en crematoria van Yarden volledig in het nieuw gestoken zijn. Martijn Lusink van Oger heeft een compleet nieuwe kledinglijn ontworpen voor de uitvaartorganisatie.

Lees verder...
UITVAART INFORMATIE HULPLIJN BESTAAT 5 JAAR
Kan ik mijn grafsteen nu al uitzoeken? Hoe stel ik een testament op? Hoe zit het precies met erfrecht? Hoe regel ik mijn uitvaart? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Waar kan ik terecht voor rouwverwerking?

Lees verder...
ONLINE MENSELIJKE RESTEN KOPEN
Gunther von Hagens, bekend van de geplastificeerde overledenen die nu o.a. in Bodyworlds in Rotterdam te zien zijn, is een online webshop begonnen waar geplastificeerde menselijke resten gekocht kunnen worden.

Lees verder...
OP HERHALING 3: MEER DAN 2 MILJOEN BINNENGEHAALD
Dood.nl is met vakantie. Daarom twee weken herhalingen van enkele interessante, rare, opmerkelijke nieuwtjes uit het archief: Dit jaar (2007) gaat het eindelijk gebeuren: het Nederlands Uitvaartmuseum gaat open. In Amsterdam. Het is een museum met een lange voorgeschiedenis. De collectie was er het eerst, toen volgde een gebouw en daarna ging de zoektocht naar sponsors van start.


Lees verder...
DE EEUWIGE TUIN

"Als mensen komen met de vraag wat ze op een graf moeten planten, dan zeg ik altijd dat dat ligt aan degene die er begraven ligt en aan de persoon die erheen gaat."
Roger Bastin, kweker

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet