zaterdag 30 september 2023
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
DICHTERS VAN DIENST

In het uitvaartmuseum Tot Zover is een expositie over de eenzame uitvaart. 'Omdat ieder mens de moeite waard is om over na te denken.'

Lees verder...

VERGEET DE MILIEUVRIENDELIJKHEID
Lyofilisatie kost meer energie dan cremeren. En het poeder dat overblijft kan feitelijk alleen maar begraven worden. Bewaren in urnen en asmedaillons wordt afgeraden, omdat het poeder gaat stinken als er vocht bijkomt. En bij verstrooien over land of zee kunnen er dieren op afkomen om het te eten, vogels of vissen. Vakblad Het Uitvaartwezen schreef een kritisch artikel over vriesdrogen van overledenen.

Lees verder...

OPVOLGER VAN DOODGEWOON?

In oktober verschijnt een glossy over de dood, ToBe gaat het heten. Hoofdredacteur Garance Bongers zegt nu al een probleem te verwachten met de distributie. Het blad zal waarschijnlijk niet in de winkel komen te liggen, want distributeurs hebben liever tijdschriften met ‘een blije boodschap’. “Daarom verspreiden we het tijdschrift via uitvaartondernemers. Die gaan het aanbieden na een uitvaart of crematie, als relatiegeschenk,” zegt Bongers in Spits.

Lees verder...


TERUGBLIK UITVAARTBEURS AMSTERDAM
Op zaterdag 23 april jl vond de eerste editie van Uitvaartbeurs Amsterdam plaats. In de majestueuze Westerkerk, hartje Amsterdam, verzamelden 74 bedrijven om hun producten en diensten te presenteren aan het publiek. Meer dan 3.500 mensen bezochten de beurs, waarmee Uitvaartbeurs Amsterdam de grootste uitvaartbeurs voor consumenten is. Bekijk de video met een terugblik.
Lees verder...

MONUMENT VOOR MENSEN DIE HUN LICHAAM HEBBEN AFGESTAAN

In Nijmegen is eerder deze maand een herdenkingsmonument onthuld voor alle mensen die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld aan de medische wetenschap. In de vorm van een bronzen Feniks, symbool van onvergankelijkheid.

Lees verder...


LIVE POPMUZIEK BIJ DE UITVAART

Marcel Luntungan, uw singer-songwriter bij uitvaarten, asverstrooiingen en herdenkingen. Vanaf nu is live popmuziek bij de uitvaart voor iedereen mogelijk, laat hij ons weten.

Lees verder...
NATUURLIJK HET GROENE GRAF IN
Groen begraven, dat is een onderwerp waarover wij van dood.nl, en Theo Veenstra uit Amsterdam graag uw mening horen. In Engeland al heel populair, hier nog niet mogelijk. Groen begraven is milieuvriendelijk begraven, betekent na en door uw dood meehelpen aan het creëren van nieuw natuurgebied. En - nooit weg - groen begraven is ook goedkoop begraven. In een kartonnen doodskist en op de grafsteen kan worden bespaard.

Lees verder...
MICHAEL JACKSON HOORT OP FOREST LAWN
Michael Jackson wordt toch niet begraven op begraafplaats Forest Lawn in Los Angeles, zo blijkt uit de laatste berichten. Jammer, zijn graf zou goed passen op deze typisch Amerikaanse begraafplaats met veel show en uiterlijk vertoon.

Lees verder...
ANTOINE FONVILLE, PARTTIME SITE-BEHEERDER VOOR UITVAART INTERNET DIENSTEN (O.A.)
Verbaasd over de dienstverlening

Iedere week stellen we dezelfde 7 vragen aan iemand uit de uitvaartbranche. Ditmaal aan Antoine Fonville, onder andere beheerder van enkele sites op het gebied van de uitvaart. "Er blijkt toch nog heel wat onverwerkt rouwverdriet in Nederland te zijn."
Lees verder...

RELIGIE: GODS MENSENFAMILIE
"De dood is niet het einde, maar een verandering van het menselijk bestaan. De ziel leeft voort en keert terug naar God. Ik, als Monseigneur Bomers blijf, wanneer ik doodga, dit bewustzijn houden; wie ik ben, wat mijn levensgeschiedenis is en wat ik van mijn leven heb gemaakt," liet Monseigneur Henricus Bomers een jaar voor zijn dood aan Doodgewoon weten. En: "De uiteindelijke zingeving vinden wij niet op aarde. Die komt in de hemel; daar krijgen wij onze permanente woning." Bomers heeft zijn ‘permanente woning' gevonden. Het laatste interview in de serie ‘religie'.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet