dinsdag 6 december 2022
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
ALGEMEEN GRAF? NOOIT VAN GEHOORD
Een rustig graf in het groen, een fraaie grafsteen en wat bloemen als laatste groet. Dat is wat de meeste mensen zich voorstellen wanneer een dierbare moet worden begraven. Jaarlijks komen een paar honderd mensen in Nederland erachter dat de realiteit anders is. Zij komen er op pijnlijke wijze achter wat een 'algemeen graf' betekent. Uitvaartondernemers lichten hierover niet altijd goed voor, waardoor jaarlijks een paar honderd mensen vragen of ze nog ‘uit het algemene graf kunnen’. Masha Laghuwitz was één van hen. Zij vertelde afgelopen woensdag haar verhaal in Het Parool. Al eerder vertelde de familie Goergen in het Rotterdams Dagblad over hun pijnlijke ervaringen met algemeen begraven. Lees hier beide verhalen.

Lees verder...

CHINA VOOROP: DE MILIEUBEWUSTE OVEN

Ook de crematoria in China hebben in toenemende mate te maken met strenge(re) milieu-eisen. Het toezicht hierop hebben de Chinezen wel heel letterlijk geregeld.

Lees verder...

WEBLOG VAN TINY SCHOOL 12
Uitvaartcongres

Op donderdag 15 november werd in het Evoluon te Eindhoven het Nationaal Uitvaart Congres gehouden, met als titel ‘Hang naar verbondenheid: een nieuwe kijk op rituelen.’ Voordat ik kon deelnemen aan die nieuwe kijk op rituelen moest ik natuurlijk eerst in Eindhoven komen.

Lees verder...

DOOD OP DE BOEKENLIJST
Het favoriete boek van
Gerloes Hesselink

Toen ik in het laatste jaar van de HAVO mijn onderwerp voor de beruchte boekenlijst moest bepalen was voor mij de keuze snel gemaakt: ik koos, tot ieders verbazing, de dood. Omdat het onderwerp mij zo interesseert had ik de gekozen boeken met veel aandacht gelezen en kon er goed over vertellen. Het resulteerde in het eindcijfer 9. Ik was dolblij! Het voelde haast als een soort erkenning voor het onderwerp!

Lees verder...

UITVAARTMUSEA OVER DE GRENZEN 2

Het wachten is op de opening van het Nederlands Uitvaartmuseum. Ondertussen kijkt dood.nl naar de diverse uitvaartmusea in het buitenland. Na The National Museum of Funeral History in Houston, nu het Museum für Sepulkralkultur in Kassel, Duitsland.

Lees verder...


WIR SETZEN UNS MIT TRäNEN NIEDER

Wir setzen uns mit Tränen nieder
Und rufen dir im Grabe zu:
Ruhe Sanfte, sanfte ruh!
Ruht, ihr ausgesognen Glieder!


Lees verder...
STAATSBOSBEHEER: BEGRAVEN IN NATUUR NIET MOGELIJK
Geen natuurbegraafplaatsen, wel asverstrooiingen in de natuur. Staatsbosbeheer heeft onlangs laten weten dat begraven in bestaande natuur niet tot haar kerntaak behoort, vanwege de mate van ecologische verstoring die dit met zich meebrengt.

Lees verder...
ROZE LIJKWAGEN

In 1994 werd Manfred Langer, eigenaar discotheek It, met roze rouwauto's naar zijn laatste rustplaats gebracht. De rouwwagens waren speciaal voor die dag roze geverfd. Dat baarde toen nogal wat opzien. Het heeft lang geduurd voordat de eerst definitieve roze rouwauto zijn intrede deed.

Lees verder...
EEN BONT GEZELSCHAP
Uitvaartbutler, 'grafsteen-wrijver', sterfstyliste, asverstrooier, dode BN'er, humoristische uitvaartondernemers. U vindt ze allemaal hier op dood.nl. In het archief. Zoek en je zult vinden.

Lees verder...
URNENMONUMENT ALETTA JACOBS IN ERE HERSTELD

Op haar geboortedag, donderdag 9 februari, vindt op Begraafplaats & Crematorium Westerveld te Driehuis (Gemeente Velsen) een officiële plechtigheid plaats ter gelegenheid van de restauratie van het grafmonument van Aletta Jacobs.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet