woensdag 28 februari 2024
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
LEESTIPS VOOR DE VAKANTIE
Boeken, recent uitgekomen, waar we eerder op dood.nl aandacht aan besteedden, maar die nogmaals in de schijnwerpers mogen staan.

Lees verder...

EEN ‘ECHTE’ RIETVELD OP DE BEGRAAFPLAATS

Uitgeleide worden gedaan vanuit een aula die is ontworpen door de wereldberoemde architect, ontwerper en meubelmaker Gerrit Rietveld (1888 - 1964), dat kan op de nieuwe begraafplaats Meerterpen in Zwaanshoek.

Lees verder...

VOORVERKOOP BENEFIETCONCERT WALLY TAX GESTART
Wally Tax, die afgelopen, zondag dood gevonden werd in de keuken van zijn Amsterdamse woning, leefde van een bijstandsuitkering en had zijn uitvaart niet geregeld. Om hem niet 'van de armen' te laten begraven, wordt er aanstaande zondag een benefietconcert georganiseerd. De gehele opbrengst is ter dekking van de kosten van de begrafenis.

Lees verder...

STERVENDEN EN HULPVERLENERS VERBEELDEN DE DOOD

Pas in je laatste levensfase beginnen met schilderen of beeldhouwen. Om even niet aan het zieke lijf te hoeven denken. Of om de moeilijk uitspreekbare gevoelens in beeld uit te drukken. In de tentoonstelling 'De dood verbeeld' zijn schilderijen en beeldhouwwerken van mensen die wisten niet meer lang te leven te hebben én vrijwilligers die stervenden bijstaan, bijeen gebracht.

Lees verder...

COMMUNICATIE IN LAATSTE FASE NIET GOED
‘De droomdokter die elke patiënt zich wenst,’ zo typeerde Medisch Contact oncoloog Joep Douma naar aanleiding van de documentaire 'Regie over eigen leven en sterven.' Helaas heeft nog niet elke kankerpatiënt zo'n droomarts aan zijn bed.

Lees verder...


MYTHES EN FABELS ROND DE DOOD
In onze vakantieperiode brengen we enkele herhalingen, bijzondere artikelen uit het rijke archief van Doodgewoon. Hieronder gaat het om mythes rond de dood.

Lees verder...
AS IN DE KOFFERBAK
Het Duitse blad der Spiegel heeft deze week aandacht voor het crematorium-toerisme in Geleen. Het blad schrijft over een Duitse uitvaartondernemer die bejaarden een kijkje laat nemen in het crematorium van Geleen, net over de grens in Limburg.

Lees verder...
WEER DIE STERFSTYLISTE
Ze schreef er een stukje over, de sterfstyliste. Marijke Streefkerk is de trotse bedenker van het woord. Een prachtig woord. Het bekt lekker, het roept direct een beeld op en het is ook nog eens zo'n beroep waarvan je denkt: waarom bestaat dat nog niet in deze wervelende tijden van uitvaartvernieuwing en ‘persoonlijk het graf in gaan'?

Lees verder...
HET WORDT CRYOMEREN
Nee, het wordt niet promateren, maar cryomeren. Dat heeft Yarden zojuist per persbericht laten weten. Cryomeren wordt de nieuwe naam voor vriesdrogen. Yarden vindt het de meest 'passende naam voor de derde uitvaartvorm'.

Lees verder...
BINNEN HANDBEREIK: PRAALGRAF IN ROME

Misschien kunt u uw slag nog slaan en een prachtig grafmonument op de Romeinse begraafplaats Verano bemachtigen.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet