zondag 16 juni 2024
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
POSITIEF ZIJN EN VECHTEN HELPEN NIET
Wie 'de wetenschap' een beetje bijhoudt, staat versteld van wat er allemaal onderzocht wordt. En hoe die wetenschappelijke onderzoeken elkaar vaak tegenspreken. Blijkt uit het ene onderzoek dat angst voor nieuwe dingen voor ratten (en misschien ook voor mensen) levensverkortend werkt, vertelt een ander onderzoek dat angst, pessimisme en en te weinig vechtlust geen enkel verschil maakt voor kankerpatiënten.

Lees verder...

COMPUTERROUW
'Computerrouw. Ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje lui huilen. Je gaat het internet op, surft naar www.condoleance.nl, klikt op de naam van de overledene, stamelt een paar woorden en je gaat weer verder.' Aldus Youp van 't Hek in zijn column 'www.uitvaart.nl' in het NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag. Lees verder voor de reactie van Peter van Schaik, eigenaar van zowel uitvaart.nl als condoleance.nl.
Lees verder...

NABESTAANDEN KUNNEN HUN STEENTJE BIJDRAGEN AAN GRAFSTEEN

Of het nu een liggende steen is met zon, zee en strand, een staande steen met sterrenhemel of een urn à la Gaudi, alles is mogelijk bij Gedenkmozaïek uit Rotterdam.

Lees verder...

BOEK OVER CSI
Ze zijn razend populair, de CSI-series. Er zijn er inmiddels drie: de eerste speelt in Las Vegas, de tweede in Miami en binnenkort is er ook CSI New York. Series waarin forensische inspecteurs worden gevolgd, die high-tech wetenschap toepassen om bewijs te verzamelen op en rond het lichaam van in verdachte omstandigheden overleden personen.

Lees verder...

HET RIJK VAN DE DOOD PRACHTIG IN BEELD GEBRACHT

The Empire of Death van Paul Koudounaris is één van de mooiste boeken over de dood die ooit verschenen zijn. Het is een kunstwerk op zich. Een boek dat het beste op een plek kan liggen waar je het vaak opnieuw ter hand kunt nemen. De ondertitel is: A Cultural History of Ossuaries and Charnel Houses (een culturele geschiedenis van ossuaria en knekelhuizen).

Lees verder...


WEBLOG VAN TINY SCHOOL 4
Bol wol en antraciet

Onlangs mocht ik twee verschillende uitvaarten begeleiden, waarvan het bij de voorbereiding nog niet duidelijk bleek dat ze heel bijzonder zouden worden. Dat werden ze wel, door het gebruik van het juiste symbool en het juiste ritueel.

Lees verder...
WEBLOG VAN MARIELLE VAN HETEREN-VERKERK 2
Deadline

Wat is het heerlijk om een baan te hebben die ervoor zorgt dat je elke keer weer met veel plezier en vol verwachting van huis gaat. Vol verwachting wat deze dienst weer gaat brengen.

Lees verder...
BNN ZOEKT KANDIDATEN VOOR 'OVER MIJN LIJK'
BNN is bezig met de derde reeks v an 'Over mijn lijk' en is nog op zoek naar deelnemers. Dit keer zal Yvon Jaspers de ongeneeslijk zieke jongeren volgen. Jaspers: "Ik
ben vanaf de allereerste uitzending in 2006 gegrepen door dit programma."

Lees verder...
NEDERLANDSE VROUWEN RELATIEF ONGEZOND
Met de gezondheid van de Nederlandse vrouwen gaat het minder goed dan in een flink aantal andere EU-landen. In ons land sterven vrouwen vaker dan gemiddeld aan kanker en aan ziekten van de ademhalingswegen, zoals COPD.

Lees verder...
DE NASLEEP VAN EEN GRAP
De combinatie uitvaartbranche en kerstpakketten schijnt de mensen, of de media in dit geval, nogal aan te spreken. De pakketten maken een rondgang door medialand. Zelfs Youp van 't Hek doet er 'leuk' over in zijn column: 'Wijn in een kistje!' Maar bestaan die pakketten eigenlijk wel? Ze kwamen tenslotte uit de duim van dood.nl.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet