zaterdag 26 september 2020
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
AANTAL ZELFDODINGEN STIJGT
Het aantal mensen dat besluit om uit het leven stappen, groeit al enige tijd in Nederland. Vorig jaar steeg het aantal zelfmoorden met 6% ten opzichte van een jaar eerder. In totaal pleegden 1753 mensen zelfmoord in 2012, zo meldt het CBS.

Lees verder...

NA 100 JAAR EEN STEEN

Begraafplaats Rhijnhof in Leiden bestaat 100 jaar en heeft dit uitgebreid gevierd met twee exposities, een jubileumconcert en een open dag. Ook de eerst begravene is permanent in het zonnetje gezet.

Lees verder...

FIJNE VAKANTIELECTUUR
De mummie van Thorn, de catacomben van Parijs, uitvaartdienst en teraardebestelling van Gerard Reve in Machelen, porseleinen foto 's op graven in Frankrijk en Brabant, boeken op begraafplaatsen, dit en meer is te vinden op een bijzondere site over dood en begraven.

Lees verder...

DUITSE PLASTINATEUR HEEFT NAVOLGING

Al jaren trekt de Duitse Gunther von Hagens volle tentoonstellingszalen met 'Körperwelten', een tentoonstelling van geplastineerde stoffelijke overschotten. De tentoonstelling is nooit in Nederland geweest. Wie dat tot nu toe zeer betreurde, kan nu terecht bij een navolger en concurrent van Von Hagens in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Lees verder...

VROLIJK KERSTMIS

Kerstmis in het archief van dood.nl. Over leuke presentjes, kerstpakketten en sterven op kerst.


Lees verder...


A.U.B. NEEM GEEN VOORBEELD AAN FORTUYN
Een graf ruimen, dat wil zeggen een graf openen en de (resten van de) overledene eruit halen om elders te begraven of de resten verder te laten verteren in een knekelput, is over het algemeen geen prettig werkje. Het is niet het meest geliefde karwei van begraafplaatsmedewerkers.

Lees verder...
VOLENDAMMERS ZIJN HET LANGST

'De meeste Nederlanders willen voor hun uitvaart een standaard doodskist. Slechts een kleine minderheid van de Nederlanders zou voor een speciale kist kiezen.' Zo meldt het vakblad Uitvaart deze maand. In de nieuwste editie van De Begraafplaats staat een artikel dat dit lijkt tegen te spreken: 'Kisten worden steeds groter'. Het blad vraagt zich af of de steeds grotere en luxueuzere kisten geen probleem zijn voor de begraafplaats.

Lees verder...
VOORINSCHRIJVING BOEK OVER GRAFTROMMELS

In het eerste kwartaal van 2013 verschijnt het eerste overzichtswerk over graftrommels en grafkransen in Nederland. U kunt nu voorinschrijven op dit bijzondere werk.

Lees verder...
DODE BN'ERS IN 2006
Gerard Reve, Mariska Veres, Robert Long. Welke Bekende Nederlanders hebben ons nog meer verlaten in 2006?

Lees verder...
OPEN DAG OP WESTERVELD
Begraafplaats & Crematorium Westerveld te Driehuis houdt op 10 september een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 15.30 uur van harte welkom.

Lees verder...

Reacties:
Karin Spaink: Liever zelfmoord dan euthanasie
U kunt een jachtgeweer kopen op het hart richten en schieten in je hoofd...

Meer weten over winti
Luku man kijkt voor goeie en slechte dingen Een bonuman doet voodoo om...

Fabels over de dood 4
wat tedoen als je schijndood bent en de lichttunnel ziet is dat normaal of...

Op zoek naar een uitvaartverzekering? Klik hier
www.uitvaartverzekering.com

Powered by e-Boys Internet