vrijdag 18 juni 2021
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
HOOFDPRIJS: EENMAAL INVRIEZEN GRAAG
Leef later, en laat je lichaam na de dood invriezen. Of leef nu en vlieg naar Hawaii met een vriend(in). Die keuze heeft de winnaar van de prijsvraag die is uitgeschreven door het Britse wetenschappelijke weekblad New Scientist. Ze noemen het zelf ‘the weirdest competition in the world’.
Lees verder...

EEN BONT GEZELSCHAP
Uitvaartbutler, 'grafsteen-wrijver', sterfstyliste, asverstrooier, dode BN'er, humoristische uitvaartondernemers. U vindt ze allemaal hier op dood.nl. In het archief. Zoek en je zult vinden.

Lees verder...

EERSTE NATUURBEGRAAFPLAATS IN NOORD-HOLLAND
In 2015 krijgt west-Nederland eindelijk ook een natuurbegraafplaats. De natuurbegraafplaatsen die er nu zijn liggen allemaal in het noorden, oosten of zuiden van het land.

Lees verder...

VEEL RUZIE BIJ UITVAARTEN IN BRABANT
Raar nieuws uit het zuiden van het land: Omroep Brabant meldt dat er erg veel geruzied wordt bij uitvaarten in Brabant. Bloemen worden van kisten gemept, families vechten elkaar de aula uit en de overledene wordt in kist bestolen van zijn ring.

Lees verder...

DE NASLEEP VAN EEN GRAP
De combinatie uitvaartbranche en kerstpakketten schijnt de mensen, of de media in dit geval, nogal aan te spreken. De pakketten maken een rondgang door medialand. Zelfs Youp van 't Hek doet er 'leuk' over in zijn column: 'Wijn in een kistje!' Maar bestaan die pakketten eigenlijk wel? Ze kwamen tenslotte uit de duim van dood.nl.

Lees verder...


(ON)VERZEKERD DOODGAAN
Als je jong een uitvaartverzekering afsluit en je sterft op hoge leeftijd, dan betaal je te veel aan premies. Aldus een onderzoek van de Consumentenbond, waarin onder andere wordt gekeken of een uitvaartverzekering zin heeft. Verder blijken Nederlanders zeer tevreden over hun uitvaartondernemer.

Lees verder...
VERLIES KIND LIJDT EERDER TOT VROEGE DOOD
Uit een groot Engels onderzoek is gebleken dat ouders die een kind verliezen voordat het één jaar is, twee tot viermaal meer kans hebben om in de tien daaropvolgende jaren te overlijden, dat meldt Metrotime.

Lees verder...
HELP UITVAART.NL
Doe mee met een onderzoek van Uitvaart.nl en maak kans op een digitale fotocamera!

Lees verder...
DODE BN'ERS IN 2005
Wally Tax, Karel Glastra van Loon, Marten Toonder en Karin Adelmund. Welke Bekende Nederlanders hebben ons verlaten in 2005?

Lees verder...
PLAATS DELICT AMSTERDAM

In het fotografiemuseum Foam zijn foto's te zien uit uitgebreide archief forensische fotografie van de Amsterdamse politie. Het merendeel van de foto’s toont zogenaamde plaatsen delict: de plek waar een lijk is gevonden, waar brand heeft gewoed of een ongeluk is gebeurd.

Lees verder...

Uitvaartondernemer nodig?
Bel: 088 - 605 1207
dag en nacht bereikbaar


Powered by e-Boys Internet