donderdag 20 februari 2020
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
AS IN LP GEPERST
Muziekliefhebbers kunnen na hun dood op een zeer bijzondere manier betrokken blijven bij de muziek waarvan ze houden. Een Britse platenbaas heeft een mogelijkheid ontwikkeld waardoor het as van een overledene in een LP kan worden geperst.

Lees verder...

EEN HUWELIJKSRING VAN HET BOT VAN JE GELIEFDE

Is het een superromantisch gebaar? Of is het een morbide idee? Elkaar bij het huwelijk een ring geven die is gemaakt van het bot van de ander. Minstens één stel in Engeland krijgt de kans elkaar zo’n unieke ring te geven. Het gaat om een overheidsproject waarbij de Engelse regering bij het publiek besef hoopt te kweken en een debat op gang te brengen over voor- en nadelen van biotechnologie.

Lees verder...

OPEN DAG BIJ GROENE KISTENMAKER
Op 21 en 22 januari is het open dag bij Life Art Coffins, producent van uitvaartkisten die zijn gemaakt van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

Lees verder...

DANSEN TIJDENS DE UITVAART
Gezien bij Paul de Leeuw (PaPaul) van de week? De uitvaartdanseres? Nu maakte de dans die ze die dag liet zien op ons niet bijzonder veel indruk, maar het idee op zich, een dans tijdens de uitvaart, is een goed idee.

Lees verder...

DOCUSOAP OVER UITVAARTONDERNEMING

Een kijkje achter de schermen van een uitvaartonderneming, wie wil dat nu niet? Niet voor niets zijn de open dagen van uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria over het algemeen goed bezocht. Ook de televisie heeft de uitvaartwereld ontdekt als een boeiende omgeving; vooral ‘de uitvaartmens’ is populair. Vanaf maandag kunnen we enkele van hen 4 weken lang volgen bij de NCRV.

Lees verder...


URNENKERK

Onlangs opende het eerste Memorarium van Nederland zijn deuren, in het voormalige kerkgebouw en tevens rijksmonument Johannes de Doper-kerk – in de volksmond de St. Janskerk genoemd – te Arnhem. In Duitsland kennen ze deze urnenkerken al langer.

Lees verder...
MEET MR. JUNE

En de 13 andere 'calendermen' van de nieuwe Men of Mortuaries-kalender 2008, de Amerikaanse kalender met sexy uitvaartmannen (de kalender loopt door t/m februari 2009). Je kunt ze nog e-mailen ook!

Lees verder...
MICHAEL JACKSON OP 1

Forbes heeft zijn jaarlijkse lijst met de best verdienende dode beroemdheden van 2013 bekendgemaakt. Michael Jackson staat op 1.

Lees verder...
SPEL OVER DE DOOD

Het kwartetspel 'Niet hier, wel dichtbij' brengt kinderen, samen met hun ouder(s) of begeleider(s), spelenderwijs in aanraking met het onderwerp ‘de dood’ en alles wat daar mee te maken heeft.

Lees verder...
VEEL RUZIE BIJ UITVAARTEN IN BRABANT
Raar nieuws uit het zuiden van het land: Omroep Brabant meldt dat er erg veel geruzied wordt bij uitvaarten in Brabant. Bloemen worden van kisten gemept, families vechten elkaar de aula uit en de overledene wordt in kist bestolen van zijn ring.

Lees verder...

Reacties:
Karin Spaink: Liever zelfmoord dan euthanasie
U kunt een jachtgeweer kopen op het hart richten en schieten in je hoofd...

Meer weten over winti
Luku man kijkt voor goeie en slechte dingen Een bonuman doet voodoo om...

Fabels over de dood 4
wat tedoen als je schijndood bent en de lichttunnel ziet is dat normaal of...

Op zoek naar een uitvaartverzekering? Klik hier
www.uitvaartverzekering.com

Powered by e-Boys Internet