vrijdag 26 februari 2021
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
HERMAN KIEST VOOR ZICHZELF
Het schijnt groot nieuws te zijn, dus ook dood.nl ontkomt er niet aan: Herman Brood is overleden. Of 'eruit gestapt', want 'overleden' heeft een wat lijdzame ondertoon - als je overlijdt, overkomt het je - terwijl Herman Brood er zeer bewust voor gekozen heeft van het Hilton in Amsterdam te springen.
Lees verder...

OOK DE UITVAARTWERELD MAAKT ZICH OP VOOR HET WK

Alles en iedereen zal en moet deze zomer in het teken van de WK staan. Ook de uitvaart, zo schijnt kistenfabriek Bogra te menen en de fabriek ontwierp een voetbalgrasveldkist. Maar waarom deze kist dan ook niet echt verkopen?

Lees verder...

25 JAAR DE TEREBINTH

Vereniging de Terebinth bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een bijeenkomst in Hilversum, een boek en een dubbeldik jubileumnummer.

Lees verder...

MINUTIEUS GETEKENDE GRAFSTENEN

Tekenaar Ben Speijdel tekent boeken van begraafplaatsen. Zijn boeken doen nostalgisch aan, ook de teksten zijn handgeschreven.

Lees verder...

DE LAATSTE ROUWTREND
Een redacteur van een krant (de naam doet er niet toe) stond op ons antwoordapparaat en verscheen in onze mailbox. Het was dringend. Ze was bezig met een artikel over rouwtrends. Of we haar te woord wilden staan over dat onderwerp. Rouwtrends, het woord alleen al. Alsof mensen voor hun lol rouwen en daarbij het volgens de laatste mode willen doen.

Lees verder...


VAN GRIJZE KENTEKENPLATEN NAAR GRAFSTENEN

De door hem ontwikkelde polyester grafsteen zou wel eens een groot succes kunnen worden, meent Marcel van Klinken van Fabuglass Europe. De 'steen' is goedkoop, stevig, praktisch vandalismeproof en niet te onderscheiden van natuursteen. En hij weegt maar 30 kilo. De eerste is inmiddels geleverd en zal binnenkort worden geplaatst op een begraafplaats in de gemeente Emmen.

Lees verder...
NABESTAANDENDAG

Aanstaande zondag wordt de eerste landelijke nabestaandendag georganiseerd in kasteel Hoensbroek. Met lezingen en een beurs.

Lees verder...
ZELF DE ROUWADVERTENTIE OPMAKEN
Monuta introduceert een internetsite waarmee iedereen, nou ja elke Monutaklant, een creatieve rouwadvertentie kan maken. Het maakt het zelf maken en plaatsen van een rouwadvertentie heel eenvoudig.

Lees verder...
FILMFESTIVAL THE END
De NVVE organiseert het eerste documentaire- en filmfestival ter wereld dat zich richt op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde.

Lees verder...
DODE BN'ERS IN 2003
Peter Schat, Hermien Timmerman, Willem Wilmink, wie zijn er ook al weer overleden in 2003?

Lees verder...

Reacties:
Karin Spaink: Liever zelfmoord dan euthanasie
U kunt een jachtgeweer kopen op het hart richten en schieten in je hoofd...

Meer weten over winti
Luku man kijkt voor goeie en slechte dingen Een bonuman doet voodoo om...

Fabels over de dood 4
wat tedoen als je schijndood bent en de lichttunnel ziet is dat normaal of...

Op zoek naar een uitvaartverzekering? Klik hier
www.uitvaartverzekering.com

Powered by e-Boys Internet