maandag 18 november 2019
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
NIEUWE SITE BIEDT TRANSPARANTIE IN TARIEVEN VAN UITVAARTONDERNEMERS
Uitvaartmarkt.nl wil een einde maken aan de onduidelijkheden rondom de tarieven van uitvaartondernemers. Voorafgaand of direct na een overlijden kunnen nabestaanden offertes aanvragen bij uitvaartondernemers uit de directe omgeving. Zo kunnen nabestaanden honderden euro's besparen.

Lees verder...

OMBUDSMAN BEMOEIT ZICH MET GRAFKOSTEN
De Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, vindt dat gemeentes niet verplicht kosten in rekening mogen brengen voor het onderhoud van een graf dat burgers zelf kunnen verzorgen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt dat het niet anders kan.

Lees verder...

UITVAARTMUSEA OVER DE GRENZEN

The National Museum of Funeral History opened its doors on the evening of October 18, 1992. The Museum was founded by Mr. Robert L. Waltrip after 25 years of dreaming of an institution that would educate the public and preserve the rich heritage of the funeral industry.

Lees verder...

PIMP JE UITVAART
Delta Lloyd wil de 'jonge klant' bereiken en spreekt de doelgroep aan in de eigen taal op de site pimpmygrave.nl.

Lees verder...

WERELDLICHTJESDAG

Op zondag 8 december is het wereldlichtjesdag; over de hele aarde steken mensen kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Lees verder...


MEER GELD VOOR EN KENNIS OVER PALLIATIEVE ZORG
Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid stelt vanaf 2006 tot 2009 2,5 miljoen euro extra beschikbaar voor zorg aan terminale patiënten. Dat zegde ze vorige week toe in de Tweede Kamer.

Lees verder...
WEBLOG VAN HEDY SUZANNE KUNST-VEGTER 3
Cemetery-watching

Doet u dat ook? Begraafplaatsen bezoeken? Bijvoorbeeld op het vakantieadres in het buitenland? Kuieren, rondkijken… Een beeld proberen te vormen van plaatselijke gebruiken en rituelen...

Lees verder...
RELIGIE: ZONDER RECHTHOEKEN STORT ALLES IN ELKAAR
Wat gebeurt er als we sterven? Hoe ziet het hiernamaals eruit? Vragen die velen bezighouden. De diverse religies geven er antwoord op. Zoveel geloven, zoveel denkbeelden. En even zoveel interviews met aanhangers van deze geloven. Phia Kuijten heeft een bestuursfunctie in een vrijmetselaarsloge. "De vrijmetselarij is een praktisch denkstelsel dat vooral op het aardse leven is gericht. Wij spreken dan ook wel over het Heilig Nu. de dood krijgt daar wel een plaats in, maar pas op het moment dat zich een sterfgeval voordoet. Wij lopen er niet op vooruit."

Lees verder...
OVER MIJN LIJK! VOLGT 5 ONGENEESLIJK ZIEKE JONGEREN
In de laatste aflevering (5 juni) kan Fedde door zijn ziekte inmiddels niet meer naar het casino, maar dat weerhoudt hem er niet van tóch nog te pokeren. Zijn wekelijkse potje pokeren met vrienden is dit keer wel heel speciaal door een echte pokertafel, inclusief dealer.

Lees verder...
WEBLOG VAN TINY SCHOOL 25
Een dilemma

Onlangs werd ik telefonisch benaderd door een nazorgmedewerkster van een uitvaartonderneming, die contact had gehad met de echtgenote van een overleden man waarvoor ik de afscheidsceremonie had verzorgd. Deze vrouw was de tweede echtgenote van de overledene, die eerder gescheiden was en twee (nu) volwassen kinderen had.

Lees verder...

Reacties:
Karin Spaink: Liever zelfmoord dan euthanasie
U kunt een jachtgeweer kopen op het hart richten en schieten in je hoofd...

Meer weten over winti
Luku man kijkt voor goeie en slechte dingen Een bonuman doet voodoo om...

Fabels over de dood 4
wat tedoen als je schijndood bent en de lichttunnel ziet is dat normaal of...

Op zoek naar een uitvaartverzekering? Klik hier
www.uitvaartverzekering.com

Powered by e-Boys Internet