DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-04-2003
ALLEEN HET BESTE

Uiteraard heeft u het allerbeste over voor uw overledene(n). Sinds deze week kan dit allerbeste bestaan uit een diamant die uit as van uw dierbare overledene wordt gemaakt.


Op zich is het niet nieuw, het verwerken van de as van overledenen die gecremeerd zijn in allerhande sieraden. Dat waren tot op heden echter vooral de meer betaalbare sieraden. Met de introductie van de 'LifeGem created diamond' kan de as nu ook bewaard en gekoesterd worden in een echte gecertificeerde diamant.

LifeGem creŽert een kunstmatige diamant door koolstof, het basiselement van een diamant, in vergelijkbare omstandigheden te brengen als in de natuur. Het bedrijf heeft een methode ontwikkeld waarmee de zuivere koolstof na een crematie uit de as kan worden onttrokken. In een speciaal ontwikkelde diamantpers ontstaat vervolgens binnen enkele maanden een diamant. In de natuur zou dit proces miljoenen jaren duren. Vervolgens wordt de ruwe diamant geslepen en gepolijst in de door uw gewenste vorm.

Zoals veel extravagante en dure uitvaartproducten is de LifeGem een Amerikaanse vinding. Tot voor kort ook alleen in de VS verkrijgbaar. Waarom de LifeGem nu ook in Nederland wordt geÔntroduceerd, waar de gemiddelde uitvaart liever niet meer dan 4000 euro mag kosten en we het toch liever bij een spaanplaten kist houden dan bij een echte diamant?

Ton Jaspers, een Etten-Leurse ondernemer, heeft het antwoord. Hij is degene die de LifeGem in Nederland introduceert. Volgens het persbericht ligt er een 'persoonlijke ervaring' aan ten grondslag. 'Na het overlijden van een zeer dierbare zocht hij naar mogelijkheden om een tastbare herinnering bij zich te kunnen dragen.' Op internet ontdekte hij 'LifeGem created diamonds'. Het bleek echter niet eenvoudig om een diamant te bestellen. Het was een complexe en kostbare procedure, volgens Jaspers. En omdat hij vind dat 'iedereen in Nederland de mogelijkheid moet hebben om dit bijzondere aandenken aan te kunnen schaffen', heeft Japsers in samenwerking met LifeGem created diamonds in de VS LifeGem Nederland opgericht.

LifeGem diamanten zullen worden aangeboden via de crematoria. kijk op www.lifegem.nl
Zie ook de Amerikaanse site van LifeGem: www.lifegem.com.

Terug naar archief...