maandag 15 juli 2024
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
NABESTAANDEN KUNNEN HUN STEENTJE BIJDRAGEN AAN GRAFSTEEN
Geplaatst: 10-12-2008


Of het nu een liggende steen is met zon, zee en strand, een staande steen met sterrenhemel of een urn Ó la Gaudi, alles is mogelijk bij Gedenkmoza´ek uit Rotterdam.


Gedenkmoza´ek maakt unieke kleurrijke grafmonumenten van moza´ek die helemaal naar wens gemaakt zijn, en laat nabestaanden meewerken aan een grafmonument. Het unieke van Gedenkmoza´ek zit hem vooral in dat gegeven, dat de nabestaanden letterlijk hun steentje kunnen bijdragen.

De praktijk leert dat dit meewerken vaak een positieve uitwerking heeft op het rouwproces, aldus kunstenares Sabina Groeneweg van Gedenkmoza´ek. "De mensen die bij mij komen willen heel graag een grafmonument dat past bij hun dierbare overledene. Het huidig aanbod in grafmonumenten wordt vaak als te standaard, kil of onpersoonlijk ervaren als monument voor hun kind, moeder of vader. Ieder mens is uniek, waarom de grafsteen dan ook niet? Vaak willen de nabestaanden graag zelf iets maken voor op het graf, maar lopen ze tegen de regelgeving aan of weten niet goed welke materialen ze moeten gebruiken."

Na een uitgebreid kennismakingsgesprek in het atelier worden vervolgens een aantal ontwerpen gemaakt. De familie kan aangeven of ze mee willen helpen bij het maken van het grafmonument, hierbij kan desgewenst professionele begeleiding voor rouwverwerking aanwezig zijn.

Kijk voor meer informatie op www.gedenkmozaiek.nl.

Terug...