DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-01-2008
WEBLOG VAN TINY SCHOOL 13

Ook op de radio!

Naast mijn drukke werkzaamheden als ceremonieleider bij afscheid, en de zorg voor echtgenote en vier dochters, heb ik gelukkig ook nog gelegenheid voor hobby's. Ik ben lid van de plaatselijke toneelvereniging en elk jaar eind oktober hebben wij onze uitvoering. Dat betekent dat er vooral in de zomermaanden en in de herfst gerepeteerd moet worden, als het mooi weer is valt dat niet mee.


In de wintertijd zijn er geen repetities en is er dus tijd voor de radio. Sedert een jaar verzorg ik een radioprogramma op MOS Radio, de lokale omroep van Mook – Middelaar – Molenhoek (onder de rook van Nijmegen).

Nu had ik al veel radio-ervaring, want in mijn vorige werk, bij mensen met een verstandelijke beperking, heb ik ook programma's verzorgd en ook ben ik vele jaren d.j. geweest in mijn geboorteplaats, maar dan praten we over de jaren zeventig.

Toen zich dus de gelegenheid voordeed om bij genoemde MOS Radio te komen, heb ik dat met beide handen aangegrepen. Ik mag wekelijks op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur een programma presenteren. Ik noem het 'De dinsdagavondschool', omdat ik graag iets meer wil doen dan het ene plaatje afkondigen en het volgende aankondigen.

Ik draai steeds twee platen die bij elkaar horen. Bij elkaar horen doordat ze gecoverd zijn. Dus bijvoorbeeld een origineel van Simon & Carfunkel en de cover van Jürgen Marcus. Of juist een instrumentale versie van James Last en de originele uitvoering van the Beatles. Of de originele Griekse versie van een lied dat in het Nederlands door Benny Neyman gezongen wordt. En zo verder. Over de diverse uitvoeringen wil ik dan graag wat informatie geven, hierbij geïnspireerd door Leo Blokhuis, bekend van de Top 2000 à gogo.

Zoals elke radio omroep heeft ook MOS een uitgebreide muziekverzameling op cd, lp en single. Bij het doorspitten van deze collectie kom je juweeltjes tegen, waarvan ik het bestaan niet eens wist. Zoals een elpee van de Franse zanger Richard Anthony, waarop Franstalige uitvoeringen zijn te horen van grote Engelstalige hits uit de jaren zestig. Zoals 'Je reviens vers le bonheur', wat de grote hit was voor Helen Shapiro 'Walkin' back to happiness' of 'Le soleil ne brille plus' wat 'The sun ain't gonna shine anymore' van de Walker Brothers is. Prachtig om naar te luisteren en mooi om deze te vinden.

Deze hobby heeft feitelijk niets met uitvaart te maken. Of misschien weer wel? Want diegenen die geïnteresseerd zijn in mijn werk als ceremonieleider, en daar graag ook een stem bij willen horen, kunnen via www.mosradio.nl op de dinsdagavond mijn programma beluisteren. En misschien is mijn stem juist dat wat u wel/niet zoekt voor een uitvaart? Het gezicht heeft u al op de foto bij deze weblog.

-----------------------

Tiny School woont in Noord-Limburg en als ritueelbegeleider bij afscheid werkzaam in heel Nederland. Ook Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen kan hij ten dienste zijn. Hij wil nabestaanden behulpzaam zijn met het op hun eigen manier en volgens hun eigen levensovertuiging vorm en inhoud te geven aan de afscheidsplechtigheid.

Eerdere bijdragen van Tiny:
My way
Voorbereiding
Vakantie
Bol wol en antraciet
Rouw op je dak
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn kundigheid?
Lees dit boek
Standaard en toch niet standaard
Precies B.
De grens over
Indisch feestje
Uitvaartcongres

Terug naar archief...