DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 15-03-2007
WEBLOG VAN TINY SCHOOL 3

Vakantie

In het voorjaar wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding van de vakantie. Begin januari was de Vakantiebeurs in Utrecht, de nieuwe brochures zijn uit, er wordt gesurft op internet en, na een gedegen onderzoek, geboekt.


Mijn echtgenote heeft dat ook gedaan. Ons gezin bestaat naast vader en moeder, uit 4 dochters, waarvan er inmiddels eentje al verkering heeft. Dus het is de bedoeling om met z'n zevenen op vakantie te gaan.

Dat betekent dat wij geen standaardgezin van 4 personen zijn, waar de meeste huisjes op gericht zijn. En omdat we in onze eigen huis de ruimte hebben, willen wij ook op vakantie niet op elkaar gepakt zitten in een caravan of bungalowpark. Waarbij we natuurlijk ook rekening willen houden met het feit of er voldoende te doen is. Kunnen we zwemmen? Zijn er fietsen, want dat doen we graag, en o ja, zijn er mogelijkheden voor parasailing, bezoek aan een kasteel en inkopen niet te ver uit de beurt?

Je probeert het zo te regelen dat het helemaal bij jezelf past en dat iedereen die meegaat er iets van zijn gading vindt. De grondige voorbereiding geeft je in ieder geval het gevoel dat je een fijne vakantie krijgt, en vaak blijkt dat ook achteraf het geval blijkt te zijn. Je kijkt er met een goed gevoel op terug. Het is een mooie herinnering en die is samengevat in foto's, waardoor je het nogmaals beleefd. In de afgelopen jaren is dat ons, door de gedegen aanpak, gelukkig voor ons altijd gelukt. En we blijven daarbij binnen het budget, want ritueelbegeleider is een mooi beroep, maar helaas (nog) geen vetpot.

In een recent Yardenmagazine las ik de zin: 'De uitvaart is onze laatste reis: laten we die dan ook boeken.'

U mag uit het bovenstaande inmidddels opmaken dat ik hier volledig achtersta. Je laatste reis of die van je dierbaren net zo grondig voorbereiden als je dat met je vakanties doet of gedaan hebt, is van groot belang. Dan heb je de meeste kans dat het ook zo gaat als dat je verwacht had.

Bij diverse 'reizen' mocht ik als ritueelbegeleider bij het afscheid de reisleider zijn. Fijn was het om te constateren, dat zij die achterbleven het (om het zo 'vreemd' te zeggen) als een mooie vakantiereis hebben ervaren.

-----------------------

Tiny School woont in Noord-Limburg en is als ritueelbegeleider bij afscheid werkzaam in heel Nederland. Ook Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen kan hij ten dienste zijn. Hij wil nabestaanden behulpzaam zijn met het op hun eigen manier en volgens hun eigen levensovertuiging vorm en inhoud te geven aan de afscheidsplechtigheid.

Eerdere bijdragen van Tiny:
My way
Voorbereiding

Terug naar archief...