zondag 24 maart 2019
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
OOK BIJ UITVAARTZAKEN IS VROUW ANDERS DAN MAN
Geplaatst: 07-08-2007

Vrouwen vinden persoonlijke accenten tijdens de uitvaart belangrijker dan mannen. Mannen zijn daarentegen beter op de hoogte van de financiële kant van een uitvaart. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van DELA uitvaartverzorging.


Erg verbazendwekkend zijn deze uitslagen van het onderzoek niet. Dat geldt ook voor deze, dat de uitvaart meestal pas ter sprake bij de geboorte van het eerste kind. Vooral bij aangrijpende momenten in het leven, zoals samenwonen, trouwen en kinderen krijgen, komt het onderwerp dood en daarmee de uitvaart ter sprake. Mensen laten zich bij de keuze voor een uitvaartverzekeraar dan vooral adviseren door ouders en vrienden, respectievelijk 38%. Het beperken van de zorgen voor nabestaanden, betrouwbaarheid en duidelijkheid zijn de belangrijkste aspecten bij de keuze van een uitvaartverzekering.

Interview-NSS ondervroeg 800 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Andere uitkomsten:
- Inwoners van de meest noordelijke provincies bekommeren zich het meest om hun nabestaanden indien zij zelf komen te overlijden.
- Personen van 35 jaar en ouder hechten meer waarde aan duidelijkheid over de uitvaart dan jongeren.
- De belangrijkste reden om een uitvaart te laten verzorgen is ‘het gemak’. In vergelijking met de rest van Nederland hechten mensen in de grote steden minder waarde aan gemak. In Friesland, Groningen en Drenthe hecht men hier des te meer waarde aan. In de twee noordelijke provincies en Overijssel en Drenthe ligt de zorg voor nabestaanden men het nauwst aan het hart.

Terug...