zondag 25 juni 2017
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
WEDUWE ZOEKT WEDUWNAAR
Geplaatst: 22-08-2005

Monica Zeegers, uitvaartondernemer in Gelderland, breidt haar dienstenpakket uit: ze is een datingbureau begonnen voor weduwen en weduwnaars. Bij de inschrijving moet behalve een geldig legitimatiebewijs ook een kopie van de akte van overlijden van de partner worden overlegd.


'Want weduwen en weduwnaars hebben een andere achtergrond, een andere problematiek en mogelijk daardoor ook andere verwachtingen van een nieuwe relatie dan mensen die door een echtscheiding alleen zijn komen te staan,' zo staat op haar site te lezen.

'Gescheiden mensen zijn vaak teleurgesteld in hun partner en zullen geen aandenken in huis willen hebben', zo kunnen wij verder lezen. 'Terwijl dat voor weduwen of weduwnaars heel anders ligt. Zij blijven van hun overleden partner houden en koesteren hun herinneringen. In een nieuwe relatie vereist dit veel wederzijds begrip en ruimte om samen een nieuw evenwicht te kunnen creŽren.'

Om geheel in de terminologie van de uitvaartverzekeringen te blijven, biedt Monica Zeegers datingbureau 'Actie en reactie' diverse pakketten. Een basispakket voor 235 euro biedt 6 bijeenkomsten met een thema. Wie een pluspakket neemt, krijgt ook individuele begeleiding, kosten 1750 euro. En wie beide pakketten samenvoegt heeft een totaalpakket voor 'slechts' 1850 euro.

De begeleiding is in handen van Monica Zeegers zelf. Ze legt uit: 'Wat ik nog miste was begeleiding na een periode van rouw op weg naar een nieuw en ander leven. In de loop der jaren heb ik inmiddels heel wat weduwen en weduwnaars leren kennen. Aangezien in het uitvaartbedrijf voldoende mensen werkzaam zijn die mijn taak goed kunnen overnemen, kan ik mij toeleggen op een voor mij logische ontwikkeling: relatiebemiddeling tussen weduwen en weduwnaars.'

Inmiddels hebben er een aantal informatieve bijeenkomsten plaatsgevonden. Volgende bijeenkomsten zijn in Zwolle, Leeuwarden, Bergen op Zoom en Eindhoven.
Voor meer informatie: http://www.actieenreactie.nl.

Terug...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Norma Steenman-Riesenbeck schreef op 11-2-2017:
Zelf ben ik ook na 37 jaar mijn lieve echtgenoot kwijt binnen drie maanden. Ik val in een diepe afgrond van onbegrip en narigheid! Ook kan ik het moeilijk loslaten dat de artsen fouten hebben gemaakt. Wie helpt mij? Ik krijg mijn man er in lieder geval niet mee terug. Monica During verwoorde het precies zoals het voor mij ook voelt!


Mariejanne schreef op 27-2-2013:
Ik ben sinds 2 jaar weduwe plotseling,een ware hel wanneer je partner begin vijftig dood neervalt. dan lees ik deze site...schandalig om daar dan weer geld aan te willen verdienen. Natuurlijk mogen er kosten zijn...maar dit is pure uitbuiting op een smakeloze manier als uitvaartonderneming.Er zit geen hart in. Mevrouw Zeegers zou toch beter moeten weten of is het zo de ander zijn dood is haar brood? Ik heb behoefte aan andere hulp.


Janna schreef op 30-8-2010:
Mijn nieuwe partner is ook weduwnaar, zelf ben ik gescheiden. Ik heb nog nooit zulke onzin gelezen als wat mevrouw Zeegers schrijft. ook mensen die gescheiden zijn hebben herinneringen die ze vasthouden. In iedere relatie is wederzijds begrip en ruimte nodig! Het mag duidelijk zijn, deze actie is puur om geld te verdienen en helemaal niet omdat ze zo graag mensen wil helpen. Daarnaast zijn er genoeg goede gratis datingsites!


henk van voorden schreef op 5-1-2009:
Wat een triest beroep van mevr. zeegers,ellen de groot schreef op 10-8-2008:
Heb dit artikel met verbijstering gelezen. FOEI FOEI MEVR. dit mag toch niet voorkomen, maar in het leven zijn er altijd mensen die een flinke plaat voor hun hoofd hebben.


carla schreef op 27-5-2008:
staat U er nog steeds op?


hendrikje schreef op 30-4-2008:
schandalige manier om over de ruggen van de mensen in ellende van iets verschrikkelijks zoveel geld te vragen. LIJKT op leedvermaak.


rita schreef op 30-4-2008:
Wat een geld, en dit is een schandalige manier om geld mee te verdienen, dit over de ruggen van mensen die veel leed is overkomen, gelijk deze mevrouw falliet verklaren.


Loetjoe schreef op 16-12-2006:
Dit vind ik ronduit verschrikkelijk. Wat een prijzen. Denk dat dit meer opbrengt dan een crematie of begrafenis. Ben zelf weduwe maar zoveel uitgeven? Nooit. Ga naar een begraafplaats op zondag en je komt wel iemand tegen die ook alleen is. Is nog goedkoper ook.


henriette vreven schreef op 31-8-2006:
IK BEN OP ZOEK NAAR EEN LIEVE BEGRIPVOLLE SERIEUZE WEDUWNAAR


jansens schreef op 28-8-2005:
wat een smakeloze manier om geld te verdienen...

Kriigen de mensen na mislukte ontmoetingen hun geld terug of is er garantie dat het een goed huwelijk zal worden?
UITVAARTVERZEKERING.NL VERNIEUWD!
KLACHTEN OVER DE UITVAART
UITVAARTONDERNEMERS VERGELIJKEN