zaterdag 29 april 2017
DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994

DOCUMENTAIRE ZELFDODING ZUS IN 18 BIOSCOPEN
Geplaatst: 26-01-2017

De documentaire In het hoofd van mijn zusje is vanaf 30 januari te zien in 18 Nederlandse bioscopen.


In het hoofd van mijn zusje is een kwetsbaar portret over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd vlak voor haar diploma-uitreiking een einde aan haar leven maakte.

Kamerling gaat op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding, en probeert door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving.

Onder studenten is zelfdoding doodsoorzaak nummer 2.

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival 2016 en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

De nagesprekken zijn i.s.m. Stichting 113 Online Zelfmoordpreventie en psychiater Bram Bakker Bakker en Chloe Bollen o.l.v. gespreksleider Luc Schoot.
Luc heeft 15 jaar ervaring met depressie en heeft zelf ook op de rand gestaan. Nu probeert hij met volledige openheid meer ruimte te creëren voor deze ervaringen.


Bekijk hieronder de trailer
Terug...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.
OVERLEDENENVERZORGSTER HOOFDPERSOON IN THRILLERDEBUUT
GRAFMOESTUIN BRENGT GRAFBEZOEK EN TUINIEREN OP VERRASSENDE WIJZE SAMEN
UITVAARTVERZEKERING.NL VERNIEUWD!
KLACHTEN OVER DE UITVAART
UITVAARTONDERNEMERS VERGELIJKEN