DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-08-2004
REMEMBER ME

In het Bijbels Openluchtmuseum is de tentoonstelling 'Remember Me' te zien. Een expositie over de manier waarop joden, christenen en moslims hun dierbaren overledenen herinneren.

Centraal in de expositie staat de omvangrijke fotoserie 'Een Laatste Groet' van de Rotterdamse fotografische kunstenaar Marrie Bot, waarvan er hier één is afgebeeld.

In honderdveertig foto’s geeft Marrie Bot een indringend beeld van de wijze waarop in multicultureel Nederland met de dood wordt omgegaan. De serie is het resultaat van jarenlang fotograferen; tussen 1990 en 1998 woonde de fotografe ruim honderd uitvaarten bij en legde de rituelen vast bij rooms-katholieke, protestantse, joodse en niet-kerkelijke Nederlanders. Ze bracht daarbij zowel de traditionele als de recent ontstane gebruiken in beeld. Daarnaast fotografeerde ze de rituelen rond de dodenbezorging van de in ons land wonende Surinaamse creolen, Kaapverdianen, Surinaamse hindoes, Chinezen en Pakistaanse, Iraanse en Surinaamse traditioneel-Javaanse moslims.

De expositie is te zien t/m 2 november 2005. Bijbels Openluchtmuseum, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting.

www.bijbelsopenluchtmuseum.nl

Terug naar archief...