DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-06-2002
VERENIGING DE TEREBINTH

Opgericht in 1986, is vereniging de Terebinth, vereniging van funeraire cultuur, uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner van monumentenzorg en begraafplaatsbesturen als het gaat om behoud en documentatie van historisch waardevolle grafmonumenten en begraafplaatsen, en een belangrijk kenniscentrum voor funeraire cultuur in de oorspronkelijke omgeving. De vereniging telt meer dan 600 individuele leden, organisaties en bedrijven.

De Terebinth adviseert. Niet alleen over behoud en herstel van begraafplaatsen en gedenktekens, maar ook over het voorkomen van ‘onnodige’ ruimingen van begraafplaatsen en eventuele andere mogelijkheden tot exploitatie van begraafplaatsen.

De Terebinth organiseert jaarlijks meerdere excursies naar Nederlandse en soms buitenlandse begraafplaatsen, is (mede-)organisator van symposia en geeft diverse publicaties uit, waaronder een driemaandelijkse verenigingsblad.

In 2001 is gestart met de serie Funeraire cultuur, i.s.m. uitgeverij Aspekt. Behalve een inleiding op de reeks, Doodse dingen. Funeraire cultuur in landschappelijk verband, bevat de reeks 25 delen over de funeraire cultuur in Amsterdam, de provinciesteden en een aantal regio's. Reeds verschenen zijn de deeltjes over Den Haag, Zwolle en Alblasserwaard & Vijfheerenlanden. In voorbereiding zijn: Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Drechtsteden, Midden-Holland en Regio Rotterdam.

Meer informatie:
Vereniging de Terebinth
Postbus 85177
3009 MD Rotterdam
Tel/fax 010 421 27 62
terebinth@box.nl.
Vereniging de Terebinth

Lees hier Op excursie met de Vereniging de Terebinth, eerder verschenen in Doodgewoon 25
Terug naar archief...