DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-04-2002
VOORSTELLING IN CREMATORIUM

Vera Springveer was in 1994 de eerste artiest die het crematorium als theaterpodium gebruikte. In de aula van het Amsterdamse crematorium Westgaarde gaf ze een onewomanshow onder de titel ‘Tranen en tissues', een combinatie van weemoed en zwarte humor, schreef Doodgewoon toen.

Sindsdien zijn er vaker voorstellingen gegeven in crematoria op diverse plaatsen in het land. Op 14 mei aanstaande speelt het Noord Nederlands Toneel scènes uit de theatervoorstelling ‘Storm in mijn hoofd' in het Crematorium Rotterdam. Dit optreden maakt onderdeel uit van de algemene herdenkingsbijeenkomst die dit jaar voor de vierde keer in het Rotterdamse crematorium plaatsvindt.

De algemene herdenking op 14 mei, van 19.00 tot 20.30 uur, vindt plaats in de buitenlucht en wordt gepresenteerd door Karin Ingelse van TV Rijnmond. De veertiende mei is een symbolische datum voor Rotterdammers: de dag van het Duitse bombardement op Rotterdam van 1940. De bijeenkomst bestaat uit een afwisseling van toespraken, muziek en theater. Tijdens een defilé kunnen mensen meegebrachte bloemen neerleggen bij het algemene monument. Boodschap van de herdenking is dat je verdriet samen deelt. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Wie de volledige voorstelling van ‘Storm in mijn hoofd', voor ‘kinderen' van 9 t/m 99 jaar, wil zien kan op 18 en 19 mei 2002 terecht in de aula van het crematorium. De voorstelling gaat over omgaan met mensen die heel verdrietig zijn, omgaan met mensen die ernstig ziek zijn en omgaan met je eigen angsten. De opa van Miriam is overleden en dat maakt haar bang. In haar gedachten en dromen ontmoet ze mensen die haar helpen minder bang te zijn in moeilijke situaties. Een voorstelling van een uur met humor, ernst en veel live-muziek.

De toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 april (aanvang op beide dagen 14.00 en 16.00 uur) is gratis, maar reserveren is noodzakelijk, op telefoon 010 480 33 44. Crematorium Rotterdam ligt aan de Maeterlinckweg 101.

‘Storm in mijn hoofd' doet nog meer crematoria aan, in Den Haag, Lelystad, Beuningen (Gld.), Diepenveen en Heerenveen. De theatertournee duurt tot en met 23 juni 2002.
Terug naar archief...