DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-03-2002
FASCINATIE MET DE DOOD 1

‘Mijn fascinatie met de dood ontstond als kind in Detroit. Ik woonde aan een drukke kruising waar veel dodelijke ongelukken gebeurden. Al vroeg ontstond bij mij ook de gewoonte om in biografieën onmiddellijk naar het einde te gaan om uit te vinden hoe en waar de gebiografeerde overleden was. Ik kon, en kan nog steeds, uren staren naar de foto waarop Marilyn Monroe's lichaam uit haar woning wordt gedragen in een lijkzak. Tevens hing ik vroeger graag rond op begraafplaatsen. Als tiener had ik het plan om uitvaartondernemer te worden, maar ik bedacht al snel dat het veel opleiding inhield en daar ben ik gewoon niet goed in. Mijn belangstelling voor beroemdheden is even groot als die voor de dood, dus leek het een natuurlijke zaak die twee te combineren.'
Aldus Scott Michaels op zijn site www.findadeath.com.

In 1993 verhuisde Michaels naar Los Angeles en begon het bedrijfje ‘Grave Line Tours'. Met een lijkwagen red hij toeristen langs de huizen en plaatsen waar (film)sterren waren overleden. De dood van O.J. Simpsons vrouw Nicole - het huis waar Nicole Simpson en Ron Goldman waren vermoord werd onmiddellijk opgenomen in de route - deed zijn bedrijf financieel bijzonder goed.

Inmiddels woont hij in Londen en is de initiatiefnemer van findadeath.com, een site met verhalen over de dood van beroemdheden, van Desi Arnaz tot Tammy Wynette. Van Sharon Tate tot Mother Teresa. Commentaar en aanvullingen zijn welkom.

Een prestatie waar Michaels bijzonder trots op is:
- Te zijn geïnterviewd door het televisieprogramma Entertainment Tonight voor Nicole Simpsons huis enkele dagen na de moord en het publiek te vertellen dat ‘I just get it while it's still warm'.

Tot zijn mooiste bezittingen behoren:
- Een stuk steenkool uit de stookruimte van de Titanic.
- Stenen van de haard in de kamer waar Sharon Tate and Jay Sebring zijn vermoord. (Door Charles Manson in 1969.)
- Een stuk van het vliegtuig van John Denver.
- Een verzameling overlijdensaktes.
Terug naar archief...