DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-02-2002
HOE OUD WORD IK?

Zou het een voordeel of een nadeel zijn als je precies weet wanneer, in welk jaar, op welke dag, en in welk uur je sterft? Het zou ongetwijfeld prettig zijn ongeveer te weten hoe oud je wordt, maar je zou toch vreemd staan te kijken als je exact je sterfdatum zou weten. Op sommige plaatsen op internet doen ze een voorspelling.

Op de site www.deathclock.com, ‘the Interne's friendly reminder that life is slipping away...' (qua vormgeving een erg mooie site) wordt uitsluitend op grond van je geboortedatum en sekse uitgerekend wat je sterfdatum wordt. Allemaal nattevingerwerk natuurlijk, maar toch vreemd om je mogelijke sterfdatum zo zwart op wit te zien staan: 21 juli 2038.

Op de site http://test.thespark.com/deathtest/ doen ze het anders. Daar wordt naar aanleiding van een uitgebreide vragenlijst je ‘waarschijnlijke sterfdatum' en de ‘meest waarschijnlijke' doodsoorzaken op een rijtje gezet. Volgens deze test mag ik wel opschieten wil ik nog een testament achterlaten: 1 november 2002. Zoals ongeveer een derde van alle Nederlanders zal ik aan kanker overlijden. (Te vroeg, dat wel.) Vreemd genoeg staat op de tweede plaats van mogelijke doodsoorzaken, met 10 procent: elektrocutie.
(Anja Krabben)
Terug naar archief...