DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-11-2001
MEER LEVENDEN DAN DODEN?

Met een totale bevolking die de 6 miljard inmiddels is overschreden zou je kunnen denken dat het aantal levenden het totale aantal doden ruimschoots heeft overtroffen, of dat er in de nabije toekomst een moment zal aanbreken dat dit gebeurt. Maar als je bedenkt dat elk jaar circa één procent van de totale wereldbevolking sterft, en er sinds het ontstaan van de mensheid er in totaal zo'n 130 miljard mensen hebben geleefd - de meesten van hen in de negentiende eeuw - dan kun je uitrekenen dat dit niet snel zal gebeuren.

Die 130 miljard doden zouden overigens moeiteloos passen in een massagraf van vijf vierkante kilometer, en daar is nog ruimte genoeg voor op deze planeet. Dat roept toch de vraag op waarom graven en begraafplaatsen geruimd moeten worden wegens gebrek aan ruimte?

---------------

Sonja Lenaerts doet onderzoek naar wat kunst teweegbrengt bij mensen. Zij wil graag weten wat u vindt van de tentoonstelling 'Körperwelten' die nu in Brussel te zien is. Vindt u de plastinaten van professor Gunther von Hagens kunst? Waarom? Of waarom niet?
Lees het artikel over 'Körperwelten' en stuur Sonja Lenaerts of ons een mailtje. (Mailadres van Sonja Lenaerts staat onder het artikel.)


Terug naar archief...