DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-12-2008
UITVAARTHIT 1 MILJOEN KEER VERKOCHT

Laten wij nu denken dat ze al lang dood was, Mieke Telkamp. Nee hoor, ze is 'pas' 74 en kreeg onlangs een diamanten award, omdat er meer dan één miljoen exemplaren van haar (uitvaart)hit ‘Waarheen, Waarvoor’ over de toonbank zijn gegaan.


In werkelijkheid heet Mieke Telkamp Maria Berendina Johanna Telgenkamp. Tussen 1953 en 1967 had ze vele hits. In 1971 maakte ze haar comeback met het lied 'Waarheen, waarvoor', en dat is het lied waarvoor ze nu nog steeds herinnerd wordt. ze ontving er destijds een gouden plaat voor.

Het nummer is geschreven door Karel Hille, op de melodie van 'Amazing Grace'. ‘Waarheen, Waarvoor’ stond jarenlang bovenaan in de Crematie Top 10.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


stephan schreef op 10-12-2013:
Ik heb Mieke Telkamp redelijk goed gekend toen ik als zangknaapje in de kerk mocht zingen. Ook heb ik haar ouders nog gekend. Op een dag na mijn solo singen in de kerk, kwam Mieke naar me toe en zei, dat ik misschien wel een geode zanger kon worden. Helaas daar is niets van terecht gekomen. Ohh waar was die kerk dan vraagt U zoch af? In Enschedeis die kerk en nog steeds.Petrus en Paulus kerk


Ward Hessels schreef op 10-3-2011:
Ik zou het smakeloze begin van dit artikel verwijderen: dit is niet alleen belachelijk, maar ook schofterig!