DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-12-2008
STERRENHERDENKINGSBOOM

Veel mensen hebben rondom de kerstdagen extra moeite met het verlies van een dierbare. Misschien helpt het een ster ter nagedachtenis aan die persoon op te hangen in een Sterrenherdenkingsboom, meent Monuta.


Op 14 december geeft Frank Sanders, partner van de in 2007 overleden Jos Brink, als het ware het startschot in Amsterdam. Hij hangt de eerste ster in de boom. Tussen 14 en 30 december kunnen anderen hem volgen in bijna 30 gemeenten en ook op internet.

De kerstperiode is voor veel mensen een periode waarin ze een overledene extra missen. Lydia de Jong zag dit en wilde hier iets mee doen. Zij nam het initiatief voor de Sterrenherdenkingsboom, geholpen door Arjan Steigenga. Het idee van de Sterrenherdenkingsboom is om in zoveel mogelijk
gemeenten een kerstboom te plaatsen waarin inwoners een ster kunnen hangen ter nagedachtenis aan een overledene. Dit jaar is de eerste editie en er staan nu al bomen in bijna dertig gemeenten. Samen met Lydia en Arjan gaat
Monuta de Sterrenherdenkingsboom de komende jaren uitbouwen tot een landelijk herinneringsmoment.

De sterren zijn te beplakken, beschrijven of van een foto te voorzien. Ze zijn weersbestendig en gratis af te halen. Vaak bij een stadhuis, gemeentehuis of uitvaartcentrum. Mensen die niet in de gelegenheid zijn een boom te bezoeken, kunnen terecht op internet. Op sterrenherdenkingsboom.nl kun je online een ster in een boom hangen. Op deze site staan ook de exacte plaatsen van de Sterrenherdenkingsbomen en de locaties waar de sterren te verkrijgen zijn.

Terug naar archief...