DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 15-11-2008
LICHTGEVENDE URNEN

Nieuw: 'glowing in the dark'-urnen. Urnen die uit zichzelf een zacht licht uitstralen wanneer het donker wordt, zonder dat er eeen batterij of stopcontact aan te pas komt.


Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om 's avonds nog even naar de plek te gaan waar de urn met de as van de overledene is geplaatst. Begraafplaatsen spelen er ook op in en gaan over tot avondopenstelling. Anderen nemen de urn met de as mee naar huis en plaatsen deze bijvoorbeeld in de tuin. In het donker is er van de urn dan echter weinig te zien.

Zo niet met de urnen 'glowing in the dark' van Urnencentrum Nederland. Wanneer de urn overdag in het dag/kunstlicht staat is dat voldoende om de urn vervolgens enkele uren een lichtgevende glans te laten geven, in zacht geel, blauw of groen, als het donker is. Steeds weer laadt de urn in het dag/kunstlicht op om in het donker enkele uren te kunnen stralen. Het lichtgevende effect is voor de levensduur van de urn gegarandeerd. De urnen zijn behandeld met een bepaalde stof, ontwikkeld en gepatenteerd door Urnencentrum Nederland zelf, die meegebakken wordt met de urn.

Naast het volledig laten oplichten van de urn in het donker is het ook mogelijk om alleen een oplichtende tekst en/of decoratie te plaatsen op de urn. Op die manier blijft de tekst of decoratie op de urn in absolute duisternis van afstand toch duidelijk zichtbaar. Een andere toepassing zijn de druppellampjes voor op het graf, die enige uren licht geven ter vervanging van het bekende waxinelichtje dat nog wel eens uit wil waaien.

Terug naar archief...