DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-11-2008
BIJZONDERE CREMATIES VANAF NU MOGELIJK IN ROTTERDAM

Nieuw: de spoedcrematie, de avondcrematie en de thuiscrematie. Rotterdamse uitvaartondernemer ziet gat in de markt.


De Rotterdamse uitvaartondernemer Frans Kloeg wil zich onderscheiden door deze speciale diensten, crematies onder niet reguliere omstandigheden, aan te bieden.

Met de avondcrematie hoopt Kloeg zijn klanten een meer persoonlijke benadering te kunnen bieden. Kloeg: "Vaak kunnen mensen zich 's avonds beter vrij maken. Bedrijven die een medewerker of medewerkster verliezen kunnen op dezelfde avond afscheid nemen en de plechtigheid bijwonen. Daarnaast zijn er in de avonduren vaak minder files en kan er meer tijd gereserveerd worden voor de crematieplechtigheid."

De naam thuiscrematie is enigszins misleidend, want nee, u krijgt geen oven aan huis. Het biedt nabestaanden wel de mogelijkheid om in eigen huis afscheid te nemen en een dienst te houden met eigen muziek en eventueel aangevuld met kandelaars en stoelenverhuur en alles wat nodig is om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Het is daarvoor niet noodzakelijk dat de overledene al die dagen thuis is. Deze kan op de dag zelf naar het woonhuis worden gebracht voor de plechtigheid en later op de dag of avond worden opgehaald. Tevens kan de familie de overledene zelf het huis uitdragen en in de rouwauto plaatsen.

De spoedcrematie richt zich op nabestaanden die door omstandigheden niet de reguliere termijn voor begrafenis of crematie kunnen afwachten. Kloeg: "Er kunnen er zich omstandigheden voordoen die mensen ertoe dwingen tot een spoeduitvaart over te gaan. Bij een spoeduitvaart zorgen wij ervoor dat de uitvaart ook daadwerkelijk na circa 36 uur plaatsvindt. Denk hier bijvoorbeeld aan een bruiloft op dezelfde dag dat een familielid begraven of gecremeerd zou worden, een kleinkind die een belangrijk examen heeft of een vakantie waarvoor lang gespaard is en naar uit werd gekeken." Bij een spoeduitvaart zorgt Kloeg ervoor om waar ook in het land de formaliteiten die daar voor nodig zijn in orde te maken en na circa 36 uur over te gaan tot de crematie of begrafenis.

Voor alsnog zijn de spoeduitvaart, avondcrematie en thuiscrematie diensten die uitsluitend worden aangeboden in de regio Rotterdam. Maar zijn doel is andere uitvaartondernemers in Nederland de mogelijkheid te geven zich aan te sluiten bij dit concept. Meer informatie zie: www.avondcrematie.nl

Terug naar archief...