DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-10-2008
UITVAARTBEURS

Dezer dagen vindt de grote vierjaarlijkse Uitvaartbeurs plaats in Gorinchem, een vakbeurs waar de verschillende zakelijke disciplines uit de uitvaartbranche elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, contacten leggen en nieuwtjes brengen.


Grote trekpleister is de stand van Docendo. Net echt lijken de drie overledenen die 'klaar liggen' om gebalsemd en 'opgeknapt' te worden. Het zijn waanzinnig goed gemaakte poppen van een stalen skelet en een omhulsel van foam. Docendo biedt opleidingen op dit gebied en kijkt vooral uit naar de nieuwe wetswijziging die binnenkort van kracht gaat en die thanatopraxie, een lichte vorm van balseming, toestaat.

(Foto: Rob Bruntink)

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


MariŽlle van Heteren schreef op 18-10-2008:
Vanaf woensdag tot en met vrijdag op de beurs geweest, een dag om mee te helpen de stand opbouwen, een dag als bezoekster en een dag als medewerkster bij de door Rob genoemde stand. Drie dagen genoten van alles. Voor wie nog niet geweest is en vandaag nog in de gelegenheid is: het is beslist de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

@Rob: Jammer dat we elkaar misgelopen hebben!