DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-10-2008
JIJ & IK

Het uitvaartmuseum Tot Zover presenteert Tot Zover Jij & Ik. Een project op internet waar iedereen aan mee kan doen en dat gaat over de relatie tussen gestorvenen (Jij) en nabestaanden (Ik).


Het is een mooie, nieuwe manier om overledenen blijvend te gedenken op internet, anders dan elke andere site op dat gebied. Bezoekers (Ik) voegen foto’s en teksten toe en maken met elkaar een dynamisch monument, dat de persoonlijke herinnering aan Jou levend houdt. Kijk op de site en het wordt duidelijk waar het om gaat.

De 200 meest recent geplaatste foto’s uit het digitale monument krijgen een plek in een speciale expositie in het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Tenminste, als de bezoeker die de foto heeft geplaatst heeft aangegeven dat dit mag. Museum Tot Zover zorgt ervoor dat de foto geprint en geplaatst wordt in de expositie. U ontvangt een e-mail als uw foto is opgenomen en ook als deze na verloop van tijd weer is verwijderd. Bezoekers aan het museum kunnen tussen de foto’s doorlopen en zich omringen met herinneringen. Het voortdurend groeiende digitale monument bewaart alle herinneringen, terwijl het fysieke monument in het museum zich telkens vernieuwt door het toevoegen en weghalen van foto’s.

Terug naar archief...