DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-10-2008
WEBLOG VAN MARJANNE STAAL 22

Stil

Gisteravond zaten wij met vrienden te eten in een restaurant bij Utrecht. Mijn mobiele telefoon ging, het was meneer Blom: “Dag mevrouw Staal, ik wil u even laten weten dat ik morgenochtend opgenomen wordt in het hospice.”


Ik had vorige maand twee voorgesprekken gehad met meneer Blom en zijn zoons, hij was ongeneeslijk ziek en hij wilde een aantal zaken van te voren geregeld en besproken hebben.

Meneer Blom vertelde dat hij weinig lucht meer had en dat hij thuis niet voldoende verzorging meer kon krijgen. Het ging allemaal veel sneller dan hij verwacht had en de volgende dag zou hij de volgende stap naar het hospice nemen.

We praatten nog even verder en ik wenste hem sterkte voor de komende tijd die hij door ging brengen in het hospice. “Ik weet eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik nu verder nog tegen u moet zeggen,” zei ik tegen meneer Blom. “Dat begrijp ik,” zei hij, “maar ik vind het toch fijn dat u weet hoe het er voor staat.”

Zo’n kort gesprekje, en het deed me toch zo veel. Ik was er even stil van en de rest van de avond bleef meneer Blom door mijn hoofd spelen.

----------------------------------

Marjanne Staal werkt als zelfstandig uitvaartverzorgster in Zwolle. Ze vindt het mooi de ‘gewone’ en bijzondere voorvallen uit haar werk via dit weblog met anderen te kunnen delen. Ze hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan meer openheid omtrent alles rondom de dood en de uitvaart. Meer over haar manier van werken is te vinden op www.marjannestaal.nl.

Eerdere bijdragen van Marjanne:

Pieter
Moeder Aaltje
Kil
Nachtmerrie
Maartje
Wim
Weer samen
Vogel gevlogen
Limonadefles op graf
Moeke
Voorgesprek
Paul de Leeuw
Betrokken
Aangifte van overlijden
Onregelmatig
Laatste verzorging
Nagesprek
Een triest verhaal
Verspreking
De kus

Terug naar archief...