DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-10-2008
UITVAARTWENSENDAG

Uit onderzoek van Yarden blijkt dat 94% van de mensen hun uitvaartwensen niet heeft vastgelegd. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen over de invulling van de uitvaart zonder te weten wat de overledene zelf had gewild. Yarden ziet dat graag anders en roept de Uitvaartwensendag in het leven.


De beslissing om te cremeren of begraven is meestal wel bekend bij nabestaanden. Maar uiteraard komt er bij een uitvaart veel meer kijken. Daarom organiseert Yarden op zondag 5 oktober 2008 de Uitvaartwensendag.

Bijna alle vestigingen van Yarden zijn van 11.00 - 16.00 uur geopend voor publiek en pers. Getoond wordt wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uitvaarten met muziek, catering, bloemen, kisten, rouwdrukwerk en herdenkingsvormen. Ter plekke kunnen mensen een uitvaartwensenformulier aanvragen.

Muziek is hét middel om een uitvaart persoonlijk te maken. Veel mensen weten spontaan welke nummers zij willen laten horen op hun uitvaart. Daarom wordt muziek centraal gestelld tijdens de uitvaartwensendag. Op alle vestigingen zijn live optredens te beluisteren. Op Nieuw Eijkenduinen in Den Haag zal Mathilde Santing een mini-optreden verzorgen.

Terug naar archief...