DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-09-2008
MEANDER, OUDE UITVAARTOPLEIDING IN NIEUW JASJE

De uitvaartopleiding van Marjon Klaassen vernieuwt zich. Onder andere met een nieuwe naam: Meander.

'Water kiest altijd de weg van de minste weerstand.
Het durft zijn loop te verleggen, heeft geen haast.
Het komt er wel, uiteindelijk.
Dus de weg van de bron naar de uiteindelijke bestemming
is nooit de kortste, maar wel de vloeiendste.
Niet rechtlijnig, maar natuurlijk meanderend.In 2002 startte uitvaartondernemer Marjon Klaassen, samen met Christine Dijkstra, Een nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider. Met de opleiding wilden de twee vrouwen het vak van uitvaartbegeleider op een niveau tillen (vergelijkbaar met een HBO-niveau) dat recht doet aan de veelomvattendheid van het beroep. Dat lukte. Daarnaast maakte het bedrijf Marjon Klaassen Uitvaartbegeleiding een solide groei door. Er zijn nu vier vrouwen werkzaam.

Het is tijd, meent Klaassen voor een nieuwe naam en een nieuw pand, waar uitbreiding van de activiteiten mogelijk is. Vanaf 15 september is de sector uitvaarten en de sector opleidingen verder gegaan onder de naam: Meander Uitvaarten - waar hart- en hoofdzaken natuurlijk samenstromen en Meander Uitvaartopleidingen - waar passie en professionaliteit natuurlijk samenstromen.

Een meander is een natuurlijke bocht in een rivier. Deze betekenis sluit prachtig aan bij de visie van Klaassen en collega's op het begeleiden van een uitvaart. Met oog voor de stroom van emoties en keuzemomenten waar naasten zich die dagen in bevinden.

Het nieuwe pand, gelegen aan de Zonnebloemstraat 31 in Zwolle, zal ondermeer ingericht worden als uitvaartcentrum. Het uitvaartcentrum heeft twee opbaarkamers en een kleine aula, waar afscheidsbijeenkomsten in intieme kring gehouden kunnen worden.

www.meanderuitvaarten.nl.

Nieuwe uitvaartopleiding plús stages, bericht uit 2002.

Terug naar archief...