DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-06-2008
BOEK VAN OUD-COLUMNISTE VAN DOOD.NL

Onlangs verscheen het eerste boek van oud-columniste van dood.nl MariŽlle van Heteren-Verkerk: Vlucht tussen leven en dood. Hierin schrijft MariŽlle over de ziekte anorexia nervosa die zij overwon.


Marielle zegt zelf over dit boek: 'In 1981 werd ik voor het eerst geconfronteerd met deze ziekte en al snel had ik me, min of meer gretig, in mijn nieuwe, schijnbaar veilige wereldje gestort. Niet wetende dat het 7 jaar van mijn leven zou kosten om me te ontworstelen aan 'de magere klauwtjes' van Anorexia.

Een ziekte die zich als een soort parasiet aan je hecht, wat uiteindelijk kan leiden tot een gevecht op leven en dood.
Dit boek is een verzameling van herinneringen, gedichten en brieven. Brieven die tijdens mijn opname lange tijd mijn enige contact met de buitenwereld waren. Het was tevens de enige manier waarop ik naar anderen toe kon uiten over hoe ik me werkelijk voelde van binnen.

Dit is ook een boek van hoop. Na een jarenlange worsteling tegen Anorexia Nervosa en depressies kreeg ik stukje bij beetje de kracht om uit het diepe dal te komen en weer te kunnen genieten van het leven.'

Het boek kost 13,90 euro en kan besteld worden bij Uitgeverij Eigen Boek.

MariŽlle schreef eerder in een column op dood.nl over anorexia: Over grenzen.
Haar laatste column was: 1000 jaar.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


MariŽlle van Heteren schreef op 20-10-2008:
Dankje Albert, het was fijn om elkaar even de hand te schudden en elkaar in levende lijve in de ogen te zien. Ik kijk er met een goed gevoel op terug!


Albert Bolink schreef op 19-10-2008:
Leuk dat ik je donderdag j.l. in Gorkum ontmoette. Gezellig met glas champagne even bijpraten. En ik vond dat je er goed uitzag!

Volgende keer maar eens langer bijpraten. Want er is echt nog veeeeeeeeeel bij te praten.

Succes met je werkzaamheden !!!


marg vlielander schreef op 11-7-2008:
Lieve Marielle, geweldig dat je die rotziekte overwonnen hebt... ben beretrots op je. ik ben na 30 jaar ano ook geheeld door...mijn dierenkindjes. zonder hen had ik het niet gered. niet alle engeltjes hebben vleugels! op onze site kun je alles lezen www.rietkat.be veel lieve spinnende groetjes en nogmaals grote proficiat. ik wil je boek graag hebben.