DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-06-2008
WANDELROUTE OVER POSTMORTALE TOPLOCATIE

‘Een postmortale toplocatie’, zo wordt begraafplaats Crooswijk in Rotterdam wel eens genoemd. De begraafplaats bestaat in 2008 175 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een 45 minuten lange wandelroute uitgestippeld.


Crooswijk kan met recht één van de mooiste groene gebieden van Rotterdam genoemd worden. In 1996 is de begraafplaats aangewezen als rijksmonument. Het groen is er verrassend veelzijdig en van een bijzonder schoonheid.

De route leidt de wandelaar langs en door het groen en vertelt over de vele bijzondere bomen, planten en dieren op de begraafplaats.

De route staat bij de ingang aangegeven op een publicatiebord, en is ook uitgetekend op een plattegrond in een recent verschenen brochure, Begraafplaats Crooswijk vertelt over natuur, die verkrijgbaar is op het kantoor van de beheerder en bij de Rotterdamse VVV.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.