DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-05-2008
NATUURBEGRAAFPLAATSEN IN DUITSE STIJL

Als er in ons land over natuurbegraafplaatsen wordt gesproken, gelden vooral die in Engeland (de zogenaamde natural burial grounds of green burial grounds) als voorbeeld. Waarom niet naar Duitsland kijken?


Want vergeten wordt dat de zogenaamde Waldfriedhöfe in Duitsland waarschijnlijk meer overeenkomen met het Nederlandse idee van een natuurbegraafplaats. Het zijn, letterlijk, bosbegraafplaatsen, begraafplaatsen die zijn aangelegd in bestaande bossen.

In 1907 werd in München, in een pijnbos, het eerste Waldfriedhof aangelegd. Op de foto (van Roy de Beunje) het Waldfriedhof Aachen, met hert. Meer natuur kun je niet wensen.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


joop schreef op 5-2-2009:
Het zijn prachtige begraafplaatsen je kan uren genieten van rust en kunst.
Het zijn gewoonweg openlucht musea, kunst die met de jaren verweerd maar daardoor één met de natuur wordt. Ik heb zelf jaren in Duitsland gewoond en was heel vaak op verschillende begraafplaatsen te vinden, alleen al om de dagelijkse stress van me af te gooien. Het helpt écht!


Monique schreef op 1-6-2008:
Kijk, dat is nou eens een mooi voorbeeld van een natuurbegraafplaats.Prachtige omgeving, niks geen aangelegde perkjes en de ene steen nog kitscheriger dan de ander. Gewoon puur natuur.