DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 26-04-2008
INVOERING ROOKVRIJE HORECA EEN FEIT

De officiŽle besluiten voor de invoering van de rookvrije horeca zijn in het Staatsblad gepubliceerd. Hiermee staat de invoering per 1 juli 2008 definitief vast.


Begin mei krijgen de sectoren horeca, sport en kunst/cultuur een handleiding met meer informatie over de achtergrond, de eisen die gesteld worden aan bijvoorbeeld rookruimten, wat er van hen verwacht wordt en de wijze van handhaven. Deze handleiding is in gezamenlijk overleg opgesteld.

Op 26 mei start een landelijke campagne om het algemene publiek te informeren over het feit dat onder andere cafťs, restaurants, discotheken, theaters, podia en sportaccommodatie vanaf 1 juli rookvrij zijn. Meer informatie over de invoering van de rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur is vanaf half mei te vinden op een speciale campagnesite: www.dehorecarookvrij.nl.

Het rookverbod in Engeland en Schotland, op 1 juli een jaar geleden, lijkt vrijwel meteen effect te hebben gehad. Het aantal patiŽnten dat met een hartaanval in een ziekenhuis werd opgenomen, is scherp gedaald. En sindsdien is de helft van alle rokers in Engeland minder gaan roken.

Terug naar archief...