DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 25-04-2008
BOEK JOS BRINK NU ALS LUISTERBOEK

Je kunt rustig stellen dat het boek 'Rouw op je dak' van Jos Brink een bestseller is. Er zijn meer dan 50.000 exemplaren van verkocht, nu komt het uit als luisterboek.


Het boek verscheen begin 2007. Na Brinks dood in augustus van dat jaar, stond het een tijdje in de top twintig van meest verkochte boeken. Ongetwijfeld zal het een met het ander te maken, maar los daarvan weet Brink precies de juiste woorden te vinden om veel mensen in rouw op de juiste manier aan te spreken.

Een fragment: ‘Rouw, het verscheurende verdriet, die diepe onzegbare smart, is inderdaad inherent aan liefde... Rouw is de heel hoge prijs die je daarvoor betaalt. Naar lichaam en geest ben je aan flarden. Al je zekerheden zijn opeens als het zuchten van de wind... Al je zekerheden behalve die ene, die definitieve, die niet te omvatten waarheid: dood...’

En: ‘Er komt een moment dat je opeens in hartelijk lachen uitbarst. Grote vrolijkheid, die meteen grote onrust brengt: je hebt plezier en dat mag niet, je bent immers in de rouw. Je schrikt van jezelf. Heel begrijpelijk, terwijl het toch grote onzin is.’

Het boek 'Rouw op je dak. Verder leven na de dood van een dierbare' wordt integraal gelezen door Gijs Scholten van Aschat. Bij de CD zit een begeleidend boekje.

Jos Brink begeleidde mensen die in de laatste fase van hun leven waren aanbeland. Dit boek is de neerslag van deze vele ontmoetingen en troostende gesprekken. Met zijn ervaring als pastor, stervensbegeleider en zijn eigen levenservaring probeerde Brink richting te geven aan het rouwproces van de lezer.

Rouw op je dak, incl. CD is uitgegeven door Terra Lannoo B.V, ISBN 978 90 209 7680 9, prijs € 14,95.

Terug naar archief...