DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-04-2008
VIA THUISZORG KORTING OP KOSTEN UITVAART

Cliënten van de Apeldoornse thuiszorginstelling Vérian die een abonnement hebben op een bepaald zorgpakket, krijgen na hun overlijden voortaan 10 procent korting op hun begrafeniskosten.


Thuiszorgbedrijf Verián en Monuta Uitvaartzorg hebben hierover een contract getekend. De cliënt moet dan wel zijn of haar begrafenispolis bij Monuta afsluiten. Volgens het bedrijf past de begrafenisservice goed in het Vérian Voordeelpakket. Abonnees krijgen via het zorgpakket ook korting bij het huren van een klusjesman, verhuisbedrijf of maaltijdbezorgdienst. "Het helpt ouderen bij het langer zelfstandig wonen. Allerlei rompslomp wordt hun via het zorgpakket uit handen genomen," zei een woordvoerster. Waaronder dus vanaf heden de 'romslomp van een uitvaart'.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Anna schreef op 23-4-2008:
Het was verstandig van ons om de wensen vooraf vast te leggen bij onze uitvaartondernemer. Het was verstandig van ons om ons goed te laten informeren. De letterlijke woorden van uw call center medewerkster waren dat indien we een volledige vergoeding wilden we verplicht waren de uitvaart door Monuta te laten verzorgen. Dit was onterecht, we hebben immers vrije keuze! Er werd uiteraard gewoon uitgekeerd aan ons, zodat wij onze uitvaartondernemer konden betalen, 100%. Het spijt me maar het werd ons echt zo dringend verteld. Ik heb hierover al een klacht gestuurd naar uw directie.


Mark Debets schreef op 23-4-2008:
Verzekerden hebben bij Monuta altijd een vrije keuze voor een uitvaartverzorger. Monuta kan, net als elke andere verzekeraar, niemand verplichten om voor haar uitvaartzorg te kiezen.

Had de overledene een naturaverzekering van Monuta dan is het wel het beste advies om ook te kiezen voor uitvaartzorg van Monuta. Dan weet je zeker dat je de diensten krijgt waarvoor betaald is.

@Anna: Jammer dat u een slecht gevoel hebt overgehouden aan uw contact met Monuta. Ik kom graag met u in contact om hierover van gedachten te wisselen. Daarnaast kan ik u garanderen dat de keuzevrijheid voor leden van Verian 100% is.


Anna schreef op 23-4-2008:
Waarom maakt Monuta de polissen niet duidelijker voor haar verzekerden, bijvoorbeeld dat klanten vrije keuze hebben in uitvaartondernemer. Wij hadden onlangs een sterfgeval in de familie en werden door Monuta verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door Monuta. Wij wisten toevallig dat dit onzin was, maar hoeveel mensen worden er onterecht 'verplicht' door zijn of haar verzekeraar. Wij hebben er in ieder geval een slecht gevoel aan overgehouden. Ik hoop dat Verian staat voor de vrije wens van haar klanten.


Marc schreef op 21-4-2008:
In zie niet in wat de "rompslomp " van het realiseren van een uitvaart en het "helpen om ouderen langer zelfstandig te laten wonen" met elkaar te maken hebben!!!

Redactie
Helemaal niets, maar dat hopen wij ook niet te suggereren. Het gaat erom dat sommige verzekeraars hun natura uitvaartverzekering aan de man brengen onder het mom van 'alle rompslomp wordt u uit handen genomen'. Daar wordt aan gerefereerd.Mark Debets schreef op 21-4-2008:
In tegenstelling tot dit bericht hoeft de klant geen verzekering bij Monuta te sluiten.