DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-04-2008
VERGEET MIJ NIET

Zaterdag 19 april wordt een gratis toegankelijke Uitvaartbeurs gehouden in de Grote of St Bavokerk te Haarlem. Het thema is 'Vergeet mij niet!'


De Uitvaartbeurs ‘Doodeng – of doodgewoon?’, die plaatsvond op 14 oktober 2006 te Haarlem wordt door de organisatoren een 'overweldigende succes' genoemd, Daarom organiseren ze nu voor de tweede maal de Uitvaartbeurs Haarlem.

Zaterdag zullen ruim 80 exposanten bestaande en nieuwe producten en dienstverlening rondom stervensbegeleiding, afscheid nemen, herinneren, rouwverwerking en bijzondere vormen rondom de uitvaart aan de bezoekers tonen. Zij laten zien op welke manier en met welke bijzondere producten zij mensen tot steun kunnen zijn tijdens één van de moeilijkste periodes in het leven. Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met uitvaartrituelen van andere culturen.

Naast de expositie wordt een gevarieerd programma aangeboden met presentaties en lezingen waarbij de bezoeker in de gelegenheid wordt gesteld mee te praten en gedachten uit te wisselen over verlies en rouwverwerking. Muziek, dans en kinderactiviteiten zullen niet ontbreken.

Ook zal de reizende tentoonstelling 'Interculturele Dodenplaats' van Architectuurcentrum Makeblijde in Haarlem te zien zijn. Hoe gaan we begraven, cremeren en herdenken?
Alle geloven en levensovertuigingen bij elkaar, wil je in een kist of doek, met een schepje zand erop of een handje bloemblaadjes, wil je een crematie met open vuur of toch liever maar niet? Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Beeldende Kunst en Vormgeving) hebben samen met experts uit verschillende ontwerpdisciplines en geloofsovertuigingen ontworpen aan een plek, ritueel of rouwobject voor alle bewoners van dit land. Sinds januari 2008 geven ook leerlingen in het voortgezet onderwijs vorm aan de toekomst van de dood. Al reizend zal de tentoonstelling verder groeien, met steeds weer nieuwe ontwerpen.

Kijk op www.uitvaartbeurs.nl.

Terug naar archief...