DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 26-03-2008
MENEER G. IN DE GANG

'Meneer G.' is de eerste tentoonstelling die een plek zal krijgen in De Gang van het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover. Meneer G. is een 'eenzame dode' die isbegraven door het Bureau Uitvaarten van Gemeentewege Amsterdam.


De Gang is de verbinding tussen de voormalige directeurswoning van begraafplaats De Nieuwe Ooster, waar Tot Zover onderdak heeft gevonden, en de nieuwbouw die nodig was om de collectie te kunnen tonen. Deze verbinding zal gebruikt worden voor steeds wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst over de dood. 'Meneer G.' is de eerste tentoonstelling in De Gang. De tentoonstelling opent op 27 maart en toont werk van Carolin Reichert en Claudi Kessels.

De fotoserie 'Meneer G.' is een karakterschets van een eenzame dode. Reichert en Kessels combineren beeldfragmenten met driedimensionale objecten die zij aantroffen tijdens een huisbezoek samen met Bureau Uitvaarten van Gemeentewege Amsterdam. De serie is een hedendaags vanitas opgebouwd uit triviale objecten en citaten uit een persoonlijk leven, dat de onverbiddelijkheid van tijd en de kwetsbaarheid van menselijke relaties bloot legt.

De tentoonstelling is tot 15 juni 2008 te zien.

Terug naar archief...