DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-03-2008
STEEDS MEER NEDERLANDERS KIEZEN VOOR CREMATIE

Inmiddels is dat al 54,58%. Koos in 1950 nog slechts 2.01% van de Nederlanders voor deze vorm van lijkbezorging, inmiddels is dit percentage opgelopen tot meer dan de helft.


Vorig jaar lieten 72.434 Nederlanders zich cremeren. In dat jaar bedroeg het totaal aantal uitvaarten 132.948 (gebaseerd op de voorlopige sterftecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek).

Het aantal crematoria steeg vorig jaar opnieuw van 65 (2006) naar 68 (2007). De groei van het aantal crematoria lijkt niet te stuiten. Inmiddels zijn er plannen voor crematoria in Tiel, Zutphen, Sambeek (regio Boxmeer) en Hoogeveen. Bijna wekelijks worden er plannen voor nieuwe crematoria gepresenteerd.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


carolina schreef op 30-3-2010:
Weet iemand wanneer het in aanbouw zijnde crematorium in Tiel geopend zal worden? En waar ik terecht kan voor eventuele vacatures?