DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-03-2008
NIEUW: ASVERSTROOIING PER HELIUM BALLON

Aan de reeds bestaande manieren van asverstrooiing wordt door Aqua Air Services de 'Helium ballon verstrooiing' toegevoegd. Een uniek concept vinden ze zelf.


En: 'Een passend vaarwel. Een elegante en sfeervolle manier van asverstrooiing.' Dat elegante wordt verder niet toegelicht, of het moet zijn omdat 'helium een natuurlijk edelgas is, onbrandbaar, niet explosief of giftig en deel uitmakend uit van onze atmosfeer.'

De ballon wordt in een speciaal gecontroleerde ruimte gevuld met de as van de nabestaande en helium gas. Op een door de nabestaande gekozen locatie en moment wordt de ballon losgelaten en kan hij stijgen. 'Vredig stijgen' zegt het persbericht, maar dat zal ongetwijfeld afhangen van de weersomstandigheden. Onder 'de juiste' (?) omstandigheden stijgt de ballon gemiddeld 340 meter per minuut, zodat de aanwezigen de ballon ongeveer 10 minuten kunnen volgen tot een hoogte van een paar kilometer. De ballon zal uiteindelijk doorstijgen tot een hoogte van 10 tot 20 kilometer. Daar zal de ballon door de temperatuur en druk knappen, de as verstrooiend over de vier windstreken.

Niet onbelangrijk in deze milieu-onzekere tijden: De ballon bestaat uit een natuurlatex gewonnen uit de rubberboom en is derhalve gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en dus niet schadelijk voor dier en milieu.

Voor meer informatie kijk op www.asverstrooiing.com

Terug naar archief...