DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-03-2008
HARRY POTTER IN HET CREMATORIUM

Yarden Crematorium Eikelenburg in Rijswijk houdt een avond over Harry Potter. Een avond over normen en waarden en de zoektocht naar zingeving.


Waar vinden Harry Potter boeken hun inspiratie? Dat is de centrale vraag op dinsdag 18 maart in Crematorium Eikelenburg. Kunsthistorica drs. Karin Braamhorst geeft de audiovisuele presentatie ‘Harry Potter en de wereld van de kunst’. Welke sagen en mythen vormen de basis? De lezing gaat over de magische wereld van goed en kwaad. Verhalen die eeuwenlang zijn doorverteld, opgeschreven, geschilderd en in steen gehouwen. Een actueel verhaal over normen en waarden en de zoektocht naar zingeving.

Karin Braamhorst: "De betovering van de wereld lijkt al een tijdje gaande. Oude legenden en verborgen verhalen worden opnieuw geschreven en zijn ongelooflijk populair. Denk aan Harry Potter, The Lord of the Rings en de Da Vinci Code. Er is grote hang naar spiritualiteit, zingeving en mystiek die wordt vervuld door moderne sprookjes. Maar verhalen over het bovennatuurlijke zijn al zo oud als de wereld. Legenden en bijgeloof hebben eeuwenlang sterke beelden opgeleverd die door kunstenaars prachtig in beeld zijn gebracht."

Jans Springer, teamleider van Eikelenburg: "Ondanks dat veel mensen zich niet meer religieus noemen, hebben velen toch sterk het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde. De zoektocht naar houvast en zingeving maakt wonderlijke verhalen als Harry Potter mede zo populair. Wij bieden belangstellenden de gelegenheid hiervan kennis te nemen."

De lezing begint op 18 maart om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang vrij, reserveren is noodzakelijk, op telefoon 070 396 1967 of via cre.eikelenburg@yarden.nl.

Terug naar archief...