DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 27-02-2008
NIEUWE HOOGLERAAR VERLIESVERWERKEN

Nederland heeft weer een nieuwe bijzonder hoogleraar Verliesverwerking. Na Jan van den Bout, die deze leerstoel bekleedde vanaf 1995 tot begin deze eeuw, is nu Margaret Stroebe benoemd door de Universiteit Utrecht.


De aanstelling van Stroebe is ondergebracht bij de Faculteit Sociale Wetenschappen, de leerstoel is in het leven geroepen door de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR). Stroebe is al als onderzoeker en hoofddocent verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht.

Stroebe heeft een groot aantal internationale publicaties op haar naam staan. Binnen de Universiteit Utrecht superviseert zij diverse onderzoeksprojecten en levert bijdragen aan postdoctorale seminars omtrent rouw. Haar onderzoek richt zich o.a. op interactieve coping van echtparen na de dood van hun kind, perinataal verlies, effecten van rouwtherapie en rouwbegeleiding en theoretische analyses van rouw en verliesverwerking, hechtingspatronen en verlies. In nauwe samenwerking met de LSR zal zij verder onderzoek gaan verrichten naar coping van diverse groepen nabestaanden en naar effecten en wensen op het gebied van rouwzorg.

Margaret Stroebe is co- auteur van de Handbooks of bereavement, waarvan binnenkort het derde deel verschijnt: Handbook of bereavement research and practice: Advances in theory and intervention. (Hansson, Schut, Stroebe M.S. & Stroebe, W.)

Terug naar archief...