DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-12-2007
BEGRAAFPLAATS-WC VAN HET JAAR

Misschien een idee voor de LOB (Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen)? Een jaarlijkse prijs voor de mooiste, schoonste, beste begraafplaats-wc. Misschien helpt het de hygiënische service op begraafplaatsen te verhogen.


Wie regelmatig begraafplaatsen bezoekt weet dat een schone, toegankelijke wc geen vanzelfsprekendheid is. Zeker niet op een zondag als het kantoor of de aula, waar meestal wel een wc te vinden is, dicht is. Of er is slechts één openbaar toilet, en natuurlijk net helemaal aan het andere eind van die enorme, gemeentelijke begraafplaats. En als er al een toilet is, mag je blij zijn als hij schoon en dat het wc-papier regelmatig wordt aangevuld. Nee, het openbaar toilet lijkt vaak een sluitpost voor begraafplaatsen.

Groot-Brittannië reikt dit jaar al voor de 20ste keer de ‘Loo of the Year Award’ uit. Het doel is om de kwaliteit van toiletten in openbare gelegenheden te verhogen. In 57 verschillende categorieën kunnen organisaties en instellingen inschrijven. De wc van het Carleton Crematorium in Blackpool kreeg de eervolle onderscheiding ‘beste begraafplaats-wc’. Volgens de organisatoren 'gaat er niets boven een prijswinnende wc om lokale en nationale media-aandacht te krijgen.'

Terug naar archief...