DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-12-2007
MARGRIET EN PIETER WILLEN IN NATUUR BEGRAVEN WORDEN

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven willen na hun dood worden begraven in de natuur rond Paleis Het Loo. Dat onthult Van Vollenhoven in het kerstnummer van KRO Magazine. Geen bijzetting dus in de koninklijke grafkelders in Delft.


"Wij blijven liever in de natuur in Apeldoorn," zegt Pieter van Vollenhoven. "Nee, wij blijven samen hier, Margriet en ik. Hier liggen voor ons toch zó veel moeilijke én vreugdevolle jaren die wij samen hebben doorgebracht."

Leden van de koninklijke familie worden na hun heengaan sinds jaar en dag bijgezet in de Nieuwe Kerk van Delft. In 2002 is prins Claus en twee jaar later zijn prinses Juliana en prins Bernhard begraven in de koninklijke grafkelders.

In het interview zegt nationale veiligheidsman Van Vollenhoven, bij wie de afgelopen jaren meermaals kwaadaardig weefsel werd verwijderd vanwege huidkanker, dat hij het bewonderenswaardig vindt van mensen als zij 'volledig bereid zijn om deze aarde te verlaten' als het uur daar is. "Ik moet daar toch nog even wat extra huiswerk voor doen. Ik ben nog niet zover."

Prinses Margriet (64) en Van Vollenhoven (68) werden begin dit jaar benoemd tot ereburgers van Apeldoorn. Het stel kreeg het ereburgerschap ter gelegenheid van het robijnen huwelijksfeest.

Terug naar archief...