DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-11-2007
OP PAD MET DOODSTIL

Doodstil. Elke provincie zou een dergelijk met liefde gemaakt boekje moeten hebben. Vol met funeraire weetjes, verhalen en feiten in de vorm van essays, interviews, reportages, poëzie en heel veel foto’s.


Doodstil. Dood en begraven in Groningen is prachtig uitgegeven, en is daarom ook nog eens heel prettig weggeven. Als origineel Sinterklaas- of kerstcadeau bijvoorbeeld.

Doodstil, het Groningse plaatsje met dezelfde naam is in 2005 uitgeroepen als ‘de mooiste plaatsnaam van Nederland’, toont hoe rijk de vaderlandse funeraire historie is. Dankzij dit soort uitgaven en de komst van het Nederlands Uitvaartmuseum in Amsterdam zullen steeds meer mensen daar achter komen en beseffen dat het belangrijk is dat wat er is nog te bewaren. Het boekje riep bij mij de onmiddellijk wens op naar Groningen af te reizen en het een en ander zelf te bekijken.

Doodstil (onder redactie van IJnte Botke e.a.) is uitgegeven door Uitgeverij Kleine Uil, ISBN 978 90 77487 419, en kost € 20,-. Het kan hier besteld worden.

Terug naar archief...