DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-10-2007
KOFFIE DRINKEN IN MOOI CAFé OP SFEERVOLLE BEGRAAFPLAATS

In afwachting van de opening van het Nederlands Uitvaartmuseum later dit jaar, heeft Café Roosenburgh zijn deuren alvast geopend. Het is een prachtige ruimte, met designmeubilair en een mooi uitzicht op begraafplaats De Nieuwe Ooster.


Het café maakt deel uit van het museumgebouw en is toegankelijk voor bezoekers van De Nieuwe Ooster, museumbezoekers en andere belangstellenden. De naam Roosenburgh is ontleend aan een oude buitenplaats op de lokatie van De Nieuwe Ooster.

Nu het café, later dit jaar de opening van het Uitvaartmuseum? Eén ding is zeker, de medewerkers van het museum werken zich een paar slagen in de rondte om dit mogelijk te maken. Onlangs ontving het museum nog 100.000 euro van de Mondriaan Stichting, Stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed, voor een belangrijk onderdeel van de vaste presentatie van het Nederlands Uitvaartmuseum. Dit onderdeel, met als werktitel HerinnerRing, bevat zowel een introductie op het museumbezoek als participatie in een museaal element door de bezoekers. Wat het precies inhoudt willen de medewerkers nog niet kwijt.

Op de site van het Uitvaartmuseum schrijft directeur Guus Sluiter afgelopen september dat hij 'met zijn hand op het hart belooft' dat we heel binnenkort de datum van de opening van het museum zullen horen.

Terug naar archief...