DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-08-2007
OPGEBAARD ZOALS HET HOORT

Eens een theaterman, altijd een theaterman. Vandaag lag Jos Brink opgebaard in de hal van theater Carré in een open kist. Zoals het hoort bij opbaren. En wat een prachtige kist ook, eenvoudig en onbewerkt.


We schreven het op 4 april 2005 naar aanleiding van de dood van paus Johannes Paulus II: 'Eindelijk weer een 'ouderwetse', openbare en publieke opbaring. Opbaren betekent letterlijk 'op een baar leggen' en dan wil je een lichaam zien. Als je bijvoorbeeld hoort dat prins Bernhard of prinses Juliana wordt opgebaard en mensen de overledene de laatste eer kunnen bewijzen, dan wil je geen dichte kist zien waarin misschien wel helemaal niemand ligt, dan wil je een echt lijk. Toch?'

Dat echte lijk was er ook vandaag weer. Dan weet je tenminste van wie je afscheid neemt. En dat dood echt dood is, zichtbaarder kan het niet.

Wij willen een lijk zien
Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.