DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-08-2007
LEUK BOEKJE OVER THANATOPRAXIE

Het ziet er naar uit dat vanaf 1 januari 2008 thanatopraxie wettelijk is toegestaan, voor heel Nederland. Als u wilt weten wat deze handeling precies inhoudt, wat het verschil is met balseming en of er alternatieve methoden zijn voor thanatopraxie Ún koeling, dan is daar nu een leuk boekje voor.


Het boekje Balsemen, thanatopraxie & koelen is eigenlijk bedoeld voor de uitvaartwereld zelf, maar is zeker niet onaardig voor de leek die er meer van wil weten. De bekende Egyptoloog Maarten Raven (conservator van het Oudheidkundig Museum in Leiden) heeft een hoofdstuk geschreven over het oude Egypte en balsemen. Er staat een interview in met de Franse pionier van de thanatopraxie (de Nederlanders die het vanaf 1 januari 2008 hier gaan doen, worden bijna allemaal opgeleid in Frankrijk) en wie had er nu ooit gehoord van het gebruik van graszoden als alternatieve methode voor tijdelijke conservering van het lijk en van de zachte kist? U kunt het allemaal lezen in Balsemen, thanatopraxie & koelen.

Diverse auteurs verleenden hun medewerking aan de uitgave. Het is uitgegeven door Uitvaart Media en kost 12,50 euro. Het kan hier besteld worden.

Terug naar archief...