DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-07-2007
ZAL HARRY POTTER STERVEN?

Op 21 juli verschijnt de Engelse versie van het laatste deel van Harry Potter. Schrijfster J.K. Rowlings heeft al laten weten dat er minstens twee personages zullen sterven. In Engeland functioneert al enkele maanden een telefonische hulplijn voor wanhopige Potterfans, opgericht door Waterstones.


Waterstones vreest dat als Harry een van de aangekondigde slachtoffers wordt, er hetzelfde soort scènes zullen ontstaan als toen de popgroep Take That uit elkaar ging. Waterstones is een Britse keten van boekhandels. De boekhandel op Piccadilly Circus is voor de echte Harry Potterfans 'the place to be' bij de presentatie van elk volgend Harry Potter-deel.

In Nederland kunnen verdrietige fans bellen met de Kindertelefoon. Eerder liet de coördinator van deze organisatie in Trouw weten: "We richten geen aparte Hary Potterlijn op, omdat we alle kinderen helpen in iedere situatie: voor kinderen die zich het liefst stilletjes verstoppen achter een gordijn ('verdwijnselen' in Harry Pottertaal) en ook voor de Harry Potterfans."

De coördinator legt ook nog uit waar het verdriet van Harry Potterfans nu uit bestaat. "Kinderen hebben verdriet omdat ze zich herkennen in de hoofdpersonen, maar meestal ligt de oorzaak van hun verdriet ergens anders. Tijdens een telefoongesprek proberen we hun verdrier te herleiden naar de kern."

Dat neemt niet weg dat je er erg verdrietig van kan worden als een boekenserie waar je veel van genoten hebt, aan een einde komt. En zal Harry Potter een van de doden zijn? Daniel Radcliffe, die Harry Potter speelt, heeft in een interview laten weten, dat het spelen van een sterfscène voor elke acteur wel erg aantrekkelijk en interessant is. Weet hij iets wat wij niet weten?

In de nacht van 16 op 17 november 2007 zal de Nederlandse vertaling van het laatste deel van Harry Potter 'Harry Potter and the Deathly Hallows' in Nederland verschijnen onder de titel: Harry Potter en de Relieken des Doods. Het Nederlandse omslag wordt onthuld op 2 september a.s. tijdens de boekenbeurs Manuscripta op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam.

Terug naar archief...