DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-06-2007
GROTE UITVAARTBEURS IN ALKMAAR

Aanstaande zaterdag 16 juni organiseert Charon Uitvaartbegeleiding een 'Uitvaartbeurs nieuwe stijl' in de
Grote Kerk van Alkmaar, onder de titel 'Afscheid nemen met heel je hart'.


Thema is de uitvaartverzorging nieuwe stijl. Alle nieuwe mogelijkheden die er tegenwoordig zijn rondom stervensbegeleiding, rouwverwerking en de uitvaart worden met het publiek gedeeld.

Bijna 70 standhouders met ieder hun eigen expertise nemen deel. Zij delen een passie: hun medemens helpen in de moeilijkste periode van zijn of haar leven. Er zullen bijzondere vormen van rouwbegeleiding te zien zijn, nieuwe manieren om de as van de overledene te bewaren en bijzondere laatste omhulsels als alternatief voor de traditionele kist. Omdat in de traditie ook veel waarde zit die veel mensen aanspreekt is de beurs breed gehouden. Daarom is naast het vernieuwende en futuristische aanbod in de uitvaart ook de traditionele uitvaartondernemer vertegenwoordigd.

Een bijzondere rouwstoet zal om 11.00 uur de beurs openen. In deze rouwstoet worden meer dan tien bijzondere laatste omhulsels (grafkisten) getoond.

De stoet vertrekt om 10.30 vanaf de Grote Kerk Alkmaar
en trekt vervolgens onder begeleiding van djembee-speler
Patrick Knoops door de binnenstad van Alkmaar (Laat - Lange Straat) met als eindpunt de Grote Kerk Alkmaar. Met de aankomst van de stoet bij de kerk wordt de beurs officieel voor geopend verklaard.

Voor meer informatie: www.uitvaartbeursalkmaar.nl.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Albert Bolink schreef op 18-6-2007:
Het mag algemeen bekend zijn dat ik vele beursen bezoek. Maar de beurs in Alkmaar was het klokgaaf. Gijsje Theunissen had er enorm werk van gemaakt om deze beurs te organiseren. Uiteraard heb ik volop kunnen fotograveren en zonder problemen, ook een teken hoe professioneel Gijsje bezig is met haar werkzaamheden !