DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-05-2007
WIN 5000 EURO VOOR KLEINSCHALIG, INNOVATIEF FUNERAIR PROJECT

Yarden Vereniging looft dit jaar voor het eerst een geldprijs uit aan een kleinschalig, innovatief project rondom de uitvaart. Het is een tweejaarlijkse prijs en heet de Yarden-Stimulans.


De prijs is bedoeld om regionaal onderzoek en regionale, innoverende initiatieven op het gebied van uitvaart te stimuleren. Ge´nteresseerden kunnen zich tot 1 augustus opgeven. Een vakjury, bestaande uit o.a. prof. dr. Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en drs. Herman de M÷nnink (verliescounselor/ psycholoog), nomineert vervolgens drie kandidaten.

Tijdens de Landelijke Open Dag van Yarden crematoria en uitvaartcentra, op 16 september, worden de nominaties bekendgemaakt, waarna in november 2007 het hoofdbestuur van Yarden Vereniging de prijs uitreikt aan de winnaar.

Wie komt in aanmerking?
Yarden Vereniging stelt de 5.000 euro beschikbaar aan kandidaten die een vernieuwend onderwerp op uitvaartgebied onder de aandacht willen brengen. Kleinschalige lokale en regionale projecten, die tot uitvoering kunnen komen via de financiŰle injectie van de Yarden-Stimulans, komen voor deelname in aanmerking. Kandidaten dienen aan te tonen dat hun inspanningen zichtbaar hun beslag krijgen. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld een onderzoek, een project, een kunstuiting, voorlichtingsmateriaal of een symposium. Maar ook andere aantoonbare vernieuwingen op het gebied van zorg of dienstverlening rond de uitvaart zijn van harte welkom.

Kandidaten kunnen zich rechtstreeks aanmelden, maar kunnen ook door anderen worden voorgedragen. Voor meer informatie en het opvragen van formulieren voor aanmelding/voordracht kan men contact opnemen met de Secretaris Verenigingszaken, de heer S. Blokker, telefoon 088 927 3283 of e-mail simon.blokker@yarden.nl. Of kijk op www.yarden.nl.
Aanmelden kan tot 1 augustus 2007.

Terug naar archief...