DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-04-2007
SCHIJNDOOD EN ANDERE TABOES, WIM CAPPERS ON TOUR

Een jonge, leuke uitvaartondernemer kreeg ooit de volgende vraag voorgelegd door een jonge, leuke vrouw: "Als ik jou aanwijs als mijn uitvaartondernemer, wil je mij dan alsjeblieft beloven dat je me bespringt als ik in het mortuarium aankom? Ik ben als de dood voor schijndood."


Het is echt gebeurd. Nog steeds zijn er mensen te vinden die bang zijn schijndood het graf in te gaan.

Nadat hij eerder in Doetinchem en Rijswijk heeft gesproken, is historicus Wim Cappers op dinsdag 24 april te horen in Yarden Crematorium Haarlem. Hij houdt daar zijn audiovisuele presentatie over uitvaarttradities en -gebruiken. Oude taboes en opmerkelijke tijdsverschijnselen staan centraal, waaronder de angst voor schijndood in de 19de eeuw.

De lezing wordt voorafgegaan door een vertoning van 'Mortalis', een film (30 min.) over begraafplaatsen en rituelen van bevolkingsgroepen in het Nederland van nu.

De avond begint om 20.15 uur en eindigt om 22.00 uur, het crematorium is vanaf 20.00 geopend. Crematorium Haarlem is te vinden aan de Vergierdeweg 271 te Haarlem. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 023 513
30 77 of info@crematoriumhaarlem.nl.

Terug naar archief...