DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-04-2007
DOOSKIST + MIJN KIST = MIJN PERSOONLIJKE DOOSKIST

Dooskist is een samenwerking aangegaan met Mijn kist. Het resultaat: stijlvolle beschilderde, milieuvriendelijke kisten. Voor als u zelf even geen inspiratie heeft.


Twee jaar geleden lanceerde het bedrijf CoModel-ServePacking de Dooskist, een recyclebare en biologisch afbreekbare dooskist. De kist is gemaakt van gerecycled papier dat op natuurlijke wijze met zuurstof is gebleekt en heeft een eveneens van gerecycled papier vervaardigde deksel. De voor de golfkarton-fabricage ingezette lijmsoort is ‘natief zetmeel’, een product dat in de natuur voorkomt.

De kist is een prima basis voor ‘zelfdecoratie’ en zo tot een persoonlijke kist te komen, aldus de producent. Maar helaas ontbreekt de tijd of creativiteit soms om de kist het gewenste uiterlijk te geven. Daarom is sinds kort de samenwerking aangegaan met het bedrijf Mijn kist, dat gespecialiseerd is in het decoreren en beschilderen van kisten die iets vertellen over het leven dat voorbij is. Er zijn vier bedrukkingen ontworpen die op het deksel worden aangebracht. Er kan gekozen worden uit ‘bloemen’, ‘muziek’, ‘handen’ en ‘dolfijnen’. Ook is het mogelijk een passende tekst hierin te verwerken. Bij een keuze uit een van deze ontwerpen ontvangt men tevens een herinneringsdoek dat identiek is aan het gekozen ontwerp en dat een rol kan spelen bij de rouwverwerking.

Meer informatie over de dooskist is te vinden op www.dooskist.com, waar een brochure kan worden gedownload.

Terug naar archief...