DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-03-2007
STRAX IS VERNIEUWD

Het 'unieke tijdschrift over leven met sterfelijkheid' ziet er iets anders uit met ingang van het zojuist verschenen lentenummer. Het blad kent voortaan een duidelijke driedeling: emotie, aanbiedingen en informatie.


Het emotiekatern behandelt onderwerpen als religie, goede doelen en heeft bijzondere interviews. Het aanbiedingenkatern geeft kortingen op trips, musea, cdís, boeken et cetera. Het informatiekatern biedt informatie over de uitvaartbranche, er is bijvoorbeeld een stappenplan in opgenomen waarin wordt beschreven wat men dient te regelen als er een dierbare komt te overlijden.

In het lentenummer staat onder andere een interview met Cornald Maas, een artikel over bijna-doodervaringen en een reconstructie van het drama met de verongelukte Dutch Dakota in 1996.

Om nog even te helpen herinneren waar Strax ook weer voor staat: 'Nederland verdient in deze emotionele tijden een stevig en uitdagend magazine over leven met sterfelijkheid. Geen abstract begrip maar een essentieel gegeven. Hoofdredacteur Corrie van Diemen: "De mens is het enige zoogdier dat bewust stilstaat bij zijn eigen sterfelijkheid. De dood fascineert ons allemaal. De redactie schrijft op een nuchtere en niet-religieuze wijze over alles wat met het emotionele proces van vergankelijkheid te maken heeft."

Dus geen paginaís vol morbiditeit, leedvermaak en zweverigheid. Ook geen artikelen met een zwart rouwrandje, maar een gevarieerd aanbod van artikelen die via niet-alledaagse invalshoeken het snelle, moderne bestaan in perspectief plaatsen.'

Strax komt vier keer per jaar uit.
www.strax.nl

Terug naar archief...