DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-03-2007
DE KRACHT VAN HAAR

Oproep
Voor een korte documentaire over Haar zoekt filmmaker Michiel Brongers mensen die in het bezit zijn van een haarlok van een overleden familielid of vriend.


Het maakt niet uit of het haar is verwerkt in een sieraad, als hanger of diamant. Het gaat erom dat de maker van deze documentaire de kracht van Haar wil benadrukken. Een tastbaar aandenken dat troost of houvast geeft bij het verwerken.
Voor meer informatie of vragen kunt u mailen met brongers@hotmail.com.

--------------------

Op de foto een haarschilderij uit 1899 uit de collectie van het Nederlands Uitvaartmuseum. Het stelt een landschap voor, met daarop een grafkruis onder een treurwilg. De naam van de overledene, Petronella Helena van Velzen, staat op het kruis. Kruis en beschilderde achtergrond zijn vervaardigd uit papier. De bomen en het slootje worden gevormd door versnipperd en uitgestrooid haar, gelijmd op glas. De treurwilg is van een langere haarstreng.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Loek Romijn schreef op 17-11-2007:
Petronella Helena van Velzen is de naam van een voorouder van mij.geboren 16-01-1838 te Leiden. Als u meer gegevens heb van deze persoon, zou ik dat graag van u vernemen.
Loek Romijn