DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 05-12-2001
IN HET ARCHIEF

* Ellen Jansen, vormgever, kistenschilder en verkenner van grenzen.
* Anna Konings, uitvaartzangeres.

En, hij is er weer: Dirk-Jan Bijker, aanstaande zaterdagavond bij de EO, met een stervende kankerpatiŽnt in 'Niets te verliezen'.


Over de doden niets dan goed, is een uitspraak die vaak gehoord kan worden, maar natuurlijk nergens op slaat. Je hoeft alleen maar de Hitlers, Stalins en Pol Pots in gedachten te nemen, om onmiddellijk tot kwaad spreken over te gaan. En zo worden tenenkrommende televisieprogramma's van een irritante programmamaker niet opeens goed of mooi omdat die programmamaker plotseling is overleden. Het beste zou zijn, zijn programma's zo snel mogelijk te vergeten en het er niet meer over te hebben. Maar zolang de EO ze blijft herhalen op prime time op zaterdagavond:

De impertinente vragen van Dirk-Jan Bijker.
Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


H.van Ruiten schreef op 30-3-2002:
Het verbaasd me hoe je toch steeds weer zo fel bent op DJB.
Ik weet hoezeer mensen die hij bezoekt enorm geraakt zijn geweest door de integriteit en echtheid van deze mens. Okť, ik ben niet enthousiast over het concept van de programma's, maar kan toch niet verhullen dat ik een diep respect heb voor deze mens. En dat niet alleen omdat ik EO-lid ben.

Maar goed, ik ben vooral benieuwd wat bij jou de irritatie oproept en vooral ook de felheid.

Shalom,

Harry van Ruiten